OMV Petrom și Romgaz au anunțat decizia de investiție pentru Neptun Deep. Producția de gaze naturale ar urma să înceapă în 2027

OMV Petrom și Romgaz au anunțat decizia de investiție pentru Neptun Deep. Producția de gaze naturale ar urma să înceapă în 2027
Foto simbol: Pixabay

OMV Petrom și Romgaz au anunțat decizia de a dezvolta Neptun Deep, cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre, și este estimează că producția de gaze naturale va începe în 2027, potrivit Economedia.ro.

OMV Petrom și Romgaz au anunțat decizia de investiție pentru Neptun Deep

Companiile spun că vor investi până la 4 miliarde de euro pentru dezvoltarea Neptun Deep, care ar urma să genereze o producție de aproximativ 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale.

OMV Petrom și Romgaz au aprobat planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino și Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep, iar planul are nevoie de confirmarea Agenției Naționale pentru Resurse Mineriale. Cele două companii au participații de 50% în proiect, dar OMV Petrom este operatorul.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom, a descris momentul drept „un nou capitol pentru sectorul energetic românesc”.

„Proiectul va contribui la creșterea economică a României și va consolida securitatea energetică a țării. Pentru a ilustra dimensiunea proiectului: producția este echivalentă cu cererea anuală curentă de gaze naturale a ~ 4,3 milioane de gospodării multiplicată de ~ 30 de ori. De asemenea, este un pas  major pentru strategia noastră 2030 prin care susținem tranziția energetică în Romania și în regiune”, a declarat șefa OMV Petrom.

Răzvan Popescu, directorul general al Romgaz, susține că proiectul „va aduce beneficii semnificative pe termen lung”.

„Neptun Deep este un proiect strategic pentru România și pentru regiune din perspectiva asigurării necesarului de gaze naturale și tranziției energetice a țării. Începând cu 2027 vom avea o nouă sursă de gaze naturale, care are potențialul de a crește semnificativ producția de gaze naturale a țării”, a declarat șeful Romgaz.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`