Primul val de caniculă din această vară. Mihai Timu, meteorolog ANM: În anumite zone vor fi temperaturi resimțite de peste 37 de grade (VIDEO)

Primul val de caniculă din această vară. Mihai Timu, meteorolog ANM: În anumite zone vor fi temperaturi resimțite de peste 37 de grade (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Miercuri este solstițiul de vară, care marchează debutul verii astronomice. Totodată, și meteorologii vin cu noi vești despre vreme. Vom avea primul val de caniculă din acest sezon, cu temperaturi ce vor atinge 35 de grade, a relatat Luiza Cergan, miercuri dimineață, la Știrile B1 TV.

Mihai Timu (ANM), pe B1 TV, despre starea vremii

„Într-adevăr, vorbim de un aer fierbinte nord-african prezent deja pe partea de sud-vest, parțial sud și de centru a continentului, care ușor-ușor migrează către zona geografică a țării noastre. Ieri deja am înregistrat 32 de grade în extremitatea de sud-vest. Astăzi mai cresc un pic temperaturile, vom avea mai multe valori de 33 de grade, cel mai probabil în Banat și în Oltenia”, a declarat meteorogul ANM.

„Deja vorbim de o vreme călduroasă, astăzi, în Câmpia de Vest, local și în Câmpia Română, urmând ca de mâine deja vremea călduroasă să cuprindă cea mai mare parte a țării, mâine deja să înregistrăm 34 de grade, cel mai probabil, în Banat, însă vârful acestui val de căldură se va înregistra vineri, când vom vorbi de o vreme călduroasă peste tot, chiar izolat caniculară, cel mai probabil, în zona Banatului, acolo să înregistreze și valori spre 35 de grade, urmând ca sâmbătă, totuși, pe fondul pătrunderii unui aer mai răcoros dinspre Europa Centrală, lucrurile să se schimbe, practic aceste temperaturi foarte ridicate să se mute către partea de sud și sud-est a Românii, acolo să înregistrăm spre 34-35 de grade”, a continuat el.

„Acestea sunt temperaturi măsurate la umbră, în adăpostul meteorologic. Cu siguranță, de mâine încolo, vom vorbi și de disconfort termic pentru că, așa cum știm, aerul are și un conținut de umezeală și, prin urmare, va trebui să ținem cont de acest lucru. Cu siguranță, acel indice temperatură-umezeală va atinge și depăși, în anumite zone, pragul de 80 de unități, mai ales la câmpie. Asta înseamnă că vor fi, de fapt, temperaturi resimțite de peste 37 de grade”, a mai spus Mihai Timu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`