Ultimele inspecții din aer și de la sol pe Transfăgărășan. Drumul se redeschide miercuri

Ultimele inspecții din aer și de la sol pe Transfăgărășan. Drumul se redeschide miercuri
Foto: Hepta/hepta photo agency / Lucian Muntean

Circulația pe Transfăgărășan se redeschide miercuri, 21 iunie. Cu o zi înainte de evenimentul mult așteptat de mii de români, o comisie tehnică din cadrul Companiei de Drumuri și Poliția Rutieră a mers în inspecție pe tronsonul de 30 de kilometri. Șoseaua este considerată cea mai spectaculoaseă din țară și a fost parcursă de o dronă.

Transfăgărășanul văzut din dronă

Marți, cu o zi înainte de redeschiderea drumului care duce la Bâlea Lac, drumarii au vrut să se asigure că sunt îndeplinite toate condițiile de siguranță. O comisie tehnică din cadrul Companiei de Drumuri și Poliția Rutieră a mers în inspecție, iar, în paralel, DRPD Brașov a analizat și a pus la dispoziția cetățenilor o filmare din dronă, care arată că Transfăgărășanul este pregătit să fie vizitat, conform Digi24.

În parcările din zona Bâlea Lac este încă zăpadă, iar ele urmează să fie deszăpezite.

Șase săptămâni a durat deszăpezirea

Procesul de destroienire pe a doua cea mai înaltă șosea din România a început la mijlocul lunii mai și a durat aproximativ șase săptămâni. Pe tronsonul de 27 de kilometri, zăpada a fost chiar și de 6 metri. Nămeții înalți și vremea rece le-a dat de furcă drumarilor.
Transfăgărășanul traversează cel mai înalt lanț muntos din România, Munții Făgăraș, prin județele Argeș și Sibiu. Șoseaua atinge 2042 de metri la Bâlea Lac.
Anul trecut, drumul a fost redeschis circulației rutiere pe 15 iunie, cu două săptămână mai devreme decât termenul prevăzut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`