Premierul Marcel Ciolacu, despre refuzul numirii lui Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului: „Dimineață mi-am luat tensiunea, e normală” / „Decizia îmi aparține mie și lui Nicolae Ciucă” (VIDEO)

Premierul Marcel Ciolacu, despre refuzul numirii lui Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului: Dimineață mi-am luat tensiunea, e normală /  Decizia îmi aparține mie și lui Nicolae Ciucă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a negat marți că ar exista un conflict în cadrul coaliției de guvernare, după refuzul numirii lui Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului. Acesta a precizat în legătură cu nemulțumirile liberalilor că „sunt lucruri normale când se construiește o echipă”. Marcel Ciolacu a mai precizat că problema numirii secretarului general al Guvernului va fi tranșată în urma discuțiilor cu Nicolae Ciucă:

„Sunt ferm convins, împreună cu domnul președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, o să găsim soluția cea mai bună. Din punctul meu de vedere nu a fost niciun scandal. Eu astăzi dimineață mi-am luat tensiunea, e normală. Din punctul meu de vedere nu există nicio tensiune. Sunt lucruri normale când se construiește o echipă. Decizia îmi aparține mie și domnului Nicolae Ciucă”, a spus Marcel Ciolacu, la o vizită de lucru efectuată la Ministerul Transporturilor.

Principala miză a scandalului din coaliție legat de numirea noului secretar general al guvernului este controlul super-agenției care supraveghează toate companiile cu capital de stat. Mai exact, una dintre atribuțiile noului secretar general al guvernului este propunerea, către premier, a candidaților la șefia AMEPIP.

Miza scandalului din coaliția de guvernare

Așa se poate explica lovitura pe care liberalii au încasat-o de premierul Marcel Ciolacu după refuzul acestuia de a-l numi pe Mircea Abrudean secretar general al Guvernului, un apropiat al lui Emil Boc. Marcel Ciolacu i-a cerut lui Nicolae Ciucă o altă propunere, fapt care i-a băgat pe liderii PNL într-o adevărată criză pe care încearcă să o rezolve în cadrul unei ședințe interne.

Agenția AMEPIP va fi sub controlul premierului și al secretarului general al guvernului. În acest moment, postul de secretar general al guvernului revine PNL, potrivit g4media.ro.

Legea de înființare a AMEPIP prevede clar că ”preşedintele şi vicepreşedinţii sunt numiţi prin decizie a prim-ministrului, la propunerea secretarului general al Guvernului”.

Proiectul de lege înființează o super-agenție (AMEPIP) care va pune sub controlul premierului și al secretarului general absolut toate companii și regiile autonome cu capital de stat: firme controlate de ministere, primării, consilii județene și agenții de dezvoltari intra-comunitară (ADI).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie