Capcanele în care cad mulți români când își rezervă vacanțele în Grecia. Care sunt reclamațiile acestora

Capcanele în care cad mulți români când își rezervă vacanțele în Grecia. Care sunt reclamațiile acestora
Sursa Foto: Flickr.com

Grecia rămâne una dintre destinațiile de vacanță preferate pentru români, însă există unii proprietari sau agenții care încearcă să profite de această popularitate și să păcălească turiștii români. Este important să fiți atenți și să vă informați înainte de a rezerva o vacanță în Grecia, pentru a evita astfel de situații neplăcute.

Reclamații privind lipsa de seriozitate a proprietarilor de cazare

Grecia oferă numeroase atracții turistice, inclusiv plaje frumoase, monumente istorice, peisaje pitorești și o cultură distinctivă, la fel ca și bucătăria sa. Insulele grecești, Atena, Salonic și peninsula Halkidiki sunt adesea căutate de către turiștii români care doresc să petreacă zilele libere la mare.

Cu toate acestea, nu sunt puțini cei care se confruntă cu probleme din partea unor proprietari greci, care profită de naivitatea turiștilor, rezultând în situații în care aceștia rămân fără camere de cazare în ciuda rezervărilor efectuate sau a plăților deja încheiate. În unele cazuri, prețurile finale percepute de proprietari pot fi mai mari decât cele afișate pe platforme precum Booking.com.

Booking.com este o platformă online de top pentru rezervări de hoteluri, apartamente, case de vacanță și alte tipuri de cazare. Cu o istorie îndelungată începând din 1996 și sediul central în Amsterdam, Olanda, este considerată una dintre cele mai prestigioase agenții de rezervări de pe internet. Oferta sa cuprinde o gamă largă de opțiuni de cazare, iar utilizatorii beneficiază de acces la informații detaliate despre fiecare proprietate. Pe lângă fotografii atrăgătoare, descrieri captivante și recenzii de încredere, Booking.com asigură o experiență completă în planificarea călătoriei și rezervării de cazare, scrie playtech.

În ultima vreme, tot mai mulți turiști semnalează o problemă persistentă legată de lipsa de seriozitate a proprietarilor care își oferă cazarea prin intermediul platformei Booking.com. Se înregistrează un număr alarmant de reclamații în acest sens.

Turiștii dezamăgiți de diferența de prețuri la rezervare

Un călător român care a ales să-și petreacă vacanța în Halkidiki, Grecia, a împărtășit online despre cum mulți turiști s-au simțit dezamăgiți că au devenit prizonierii ploii”, chiar și după ce și-au făcut rezervări în avans pentru perioada în care își programaseră concediul. El a rugat comunitatea online să îi ofere o referință pentru un preț rezonabil, în funcție de care să își poată face viitoarea rezervare.

„Vă rog să mă lămuriți cu un aspect. Deja sunt la a doua experiență de genul ăsta și nu știu ce să mai înțeleg. Pe Booking îmi apare un preț, iar când încerc să contactez direct proprietarul, îmi dă preț cu 40-50% mai mare. Când eu mă așteptam să fie taman invers.

Aș vrea să știu cu aproximație cam cât ar fi prețul corect pe noapte pentru un apartament (suntem 2 adulți + 3 copii 4-11 ani). Nu ne dorim ceva luxos, doar să fie la 5 minute de plajă. Anul trecut am fost în Thassos și erau destul de mulți care se plângeau că au făcut rezervare pe Booking și, când au ajuns acolo, s-au trezit fiii ploii. Perioada pentru care căutăm cazare este: 03-13.07.+/- 3 zile. Am prefera undeva în Sithonia, cu apă accesibilă pentru copii”, este mesajul publicat de român pe un forum de pe Facebook.

Mulți utilizatori online care au confirmat ceea ce a spus românul. Potrivit comentariilor publicate în grupul de Facebook menționat, se pare că grecii au obiceiul de a stabili inițial un preț pentru cazare pe platforma Booking, dar ulterior îl schimbă în momentul rezervării. Aceasta înseamnă că prețul afișat inițial nu corespunde cu cel cerut în momentul efectuării rezervării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră