Înșelătoria prin care două femei au fost păgubite de 10.000 de euro în doar câteva ore

Înșelătoria prin care  două femei au fost păgubite de 10.000 de euro în doar câteva ore
Sursa foto: Shutterstock

Metoda accidentul continuă să facă victime în rândul bătrânilor. Două femei din județul Mureș au căzut recent în plasa hoților și au pierdut mai mult de 10.000 de euro. Prima femeie, în vârstă de 79 de ani, a fost contactată de o persoană care s-a pretins a fi cadru medical. Infractorul a anunțat-o că fiica ei a suferit un accident și trebuie transportată de urgență la spital cu un elicopter. În urma acestei povești false, femeia a înmânat peste 10.000 de euro unei persoane necunoscute.

La scurt timp după acest incident, o altă femeie în vârstă de 83 de ani a fost contactată de o altă persoană care i-a spus că nepoata sa a fost implicată într-un grav accident și are nevoie de bani pentru îngrijiri medicale urgente. Încredințată de povestea inventată, femeia i-a dat peste 10.000 de lei și alte bunuri de valoare necunoscutului.

Ambele cazuri au fost înregistrate de poliție, iar anchetatorii au deschis dosare de cercetare penală pentru a recupera prejudiciul, a identifica autorii și a lua măsurile legale în privința acestora.

„În ambele situaţii au fost deschise dosare de cercetare penală, iar poliţiştii continuă cercetările în vederea recuperării prejudiciului, identificării autorilor şi luării măsurilor legală faţă de aceştia”, precizează Poliţia judeţeană Mureş.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`