Experiment: Cum poţi să rămâne fără permis de la îngheţată, apa de gură sau socată (VIDEO)

Experiment: Cum poţi să rămâne fără permis de la îngheţată, apa de gură sau socată (VIDEO)
Sursă Foto: Captură Video/ YT

Anumite alimente pot avea efecte asupra capacității de conducere a unei persoane și pot duce la suspendarea permisului de conducere, avertizează polițiștii cu experiență. Pe lângă socată și unele tipuri de înghețată, există și alte alimente care pot avea acest efect, însă lista nu se oprește aici.

Înghețata, apa de gură sau socata te poate lăsa fără permis

Agentul care a efectuat acest experiment a creat o agitație printre șoferi. Înghețata cu lichior și socata sunt doar două exemple dintre aceste alimente. Au existat cazuri în care apa de gură sau bomboanele cu coniac au determinat poliția să oprească șoferii pentru luni de zile. Cu doi ani în urmă, o șoferiță care se deplasa pe autostrada Deva-Sibiu a intentat un proces poliției, după ce a fost oprită pentru conducere sub influența alcoolului cu o concentrație de 0,05 la mie. Instanța a decis că vinovat a fost sucul de afine pe care l-a băut cu câteva minute înainte de a fi oprită de polițiști.

Este crucial să fim conștienți că, uneori, în special când nu este proaspătă, această băutură poate începe procesul de fermentație, ceea ce poate duce la rezultate false pozitive în ceea ce privește consumul de alcool atunci când folosim aparatul etilotest.

Acest fapt este susținut de polițistul Tavi Perțea, în cadrul conținutului pe care îl postează pe canalul său de TikTok, scrie RTV.

@tavipertea Dacă ai rămas fără permis, descarcă aplicația „Redobandire permis by Tavi Pertea” de aici, atât pentru Android cât și pentru AppStore: https://bit.ly/redobandire Ai acces la: – chestionare asemănătoare cu cele din sala de examen – programul de la ghișeul Poliției in toată țara – afli dacă se majorează suspendarea in cazul in care pici testarea – afli ce documente îți trebuie la examen – afli dacă poți da testul in alt județ – afli pentru ce fapte ești obligat să dai testul(altfel se majorează suspendarea) – afli dacă poți da testul fără sa plătești amenda – afli dacă mai poți da testul după ce pierzi in instanță – afli de când se calculează suspendarea – afli când sunt șoferii începători obligați să dea testul – plătești o data și ai acces nelimitat – totul fara reclame deranjante *Dacă nu ești mulțumit, primești banii înapoi garantat, trebuie doar sa faci dovada plății* #tavipertea #politiaromana #inghetata ♬ sunet original – Tavi Pertea

Socata, o băutură nealcoolică, conține urme de alcool detectabile în testul etilotestului

„Nu am pus alcool sau ceva care aibă legătură cu alcoolul. Flori de soc, apă, zahăr și lămâie. Și mai sunt, poate, două sau trei ingrediente secrete, dar sigur nu conțin alcool”, explică poliţistul. La câteva secunde după ce a băut socata, rezultatul etilotestului arată 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Deci rămâneam fără permis, frate! Contravenție, amendă 1.305 lei și 90 de zile fără permis. Eram obligat să dau și testul de redobândire. Sincer să fiu, eu am făcut testul ăsta în glumă! Am zis că nu are cum să iasă de la socată!”, spune bărbatul, uimit.

@taviperteaDacă ai rămas fără permis, descarcă aplicația „Redobandire permis by Tavi Pertea” de aici, atât pentru Android cât și pentru AppStore: https://bit.ly/redobandire Ai acces la: – chestionare asemănătoare cu cele din sala de examen – programul de la ghișeul Poliției in toată țara – afli dacă se majorează suspendarea in cazul in care pici testarea – afli ce documente îți trebuie la examen – afli dacă poți da testul in alt județ – afli pentru ce fapte ești obligat să dai testul(altfel se majorează suspendarea) – afli dacă poți da testul fără sa plătești amenda – afli dacă mai poți da testul după ce pierzi in instanță – afli de când se calculează suspendarea – afli când sunt șoferii începători obligați să dea testul – plătești o data și ai acces nelimitat – totul fara reclame deranjante *Dacă nu ești mulțumit, primești banii înapoi garantat, trebuie doar sa faci dovada plății*♬ sunet original – Tavi Pertea

Durata eliminării alcoolului din sânge

Dacă ai consumat alcool și dorești să conduci, este necesar să iei o pauză înainte. Durata necesară pentru ca nivelul alcoolemiei să scadă și să poți conduce fără probleme variază în funcție de cantitatea și tipul de alcool consumat.

Potrivit medicilor, în cazul persoanelor care consumă alcool pe stomacul gol, valoarea maximă a alcoolemiei se atinge în aproximativ 20-30 de minute. Acest lucru se datorează faptului că metabolismul este mai rapid, iar alcoolul este absorbit mai repede în sânge.

Alcoolul poate rămâne în sânge chiar și timp de 24 de ore, mai ales atunci când vorbim despre consumul de băuturi tari în cantități mari. Procesul de metabolizare a alcoolului are loc la o rată medie de aproximativ 16 mg de alcool la fiecare 100 ml de sânge pe o perioadă de o oră.

Dacă cel care a consumat băuturi alcoolice are o greutate de 70 de kilograme, iată în cât timp va elimina cu aproximaţie alcoolul din corp:

  • Un litru de vin se elimină între 7 ore şi 9 ore;
  • O bere de 500 ml se va elimina în aproximativ 2 ore;
  • 100 ml de lichior se elimină în aproximativ 3 ore şi 10 minute;
  • 100 ml palincă se elimină în aproximativ 4 ore şi 10 minute;
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare