O țară a hotărât să vândă un număr semnificativ de crocodili. Care e motivul sumbru pentru care guvernul a permis acest lucru

O țară a hotărât să vândă un număr semnificativ de crocodili. Care e motivul sumbru pentru care guvernul a permis acest lucru

Guvernul din Namibia a făcut public joi anunțul că intenționează să organizeze o licitație pentru vânzarea a aproximativ 40 de crocodili și, de asemenea, va emite mai multe permise pentru uciderea acestor reptile, în contextul unei creșteri alarmante a atacurilor asupra oamenilor, scrie  AFP.

Creșterea populației de crocodili în Namibia este o amenințare pentru securitate

Ministrul Mediului, Pohamba Shifeta, a transmis către AFP că a fost luată o hotărâre în urma creșterii populației de crocodili din țară, aceasta devenind o preocupare majoră pentru securitate.

„Am evidenţiat mai multe zone în care populaţia de crocodili depăşeşte capacitatea maximă şi se răspândeşte pe maluri unde încep să atace oamenii”, a mai spus ministrul.

Printr-un comunicat publicat în cursul zilei de miercuri, Ministerul Mediului a anunțat că intenționează să captureze 40 de crocodili din râurile din regiunile situate la nord-est de Kavango și Zambezi, cu scopul de a-i pune ulterior în vânzare prin licitație. Guvernul a subliniat faptul că aceste reptile vor putea fi achiziționate de către orice persoană care poate demonstra că dispune de habitate adecvate pentru crocodili, precum și de documente legale pentru export, potrivit Digi24.

Cotele de ucidere cresc în Namibia

„Ne uitam şi la zonele în care au avut loc atacurile şi vom creşte cotele în ceea ce priveşte permisele de ucidere”, a spus Shifeta, care precizează că numărul acestora ar putea fi dublat.

Decizia se bazează pe rezultatele unui studiu realizat asupra populaţiei de crocodili, în urma înregistrării unei creşteri alarmante a atacurilor reptilelor asupra oamenilor, a declarat Shifeta. Începând din 2019, Ministerul a acordat despăgubiri în valoare totală de peste 2,3 milioane de dolari namibieni (echivalentul a 140.000 de euro) familiilor afectate de aceste atacuri, care, în unele cazuri, s-au soldat cu decese tragice.

Licitațiile pentru despăgubiri privind atacurile asupra oamenilor și animalelor includ acum și vânzarea de crocodili. Prima serie de licitații pentru vânzarea de crocodili va avea loc pe 17 iulie, iar astfel de vânzări vor fi organizate periodic pentru a controla populația de reptile din țară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:30 - Un fost campion olimpic din 1988 îi va lăsa moștenire medalia de aur unui hoț, dacă acesta i-o va returna: „I-aş da totul făptaşului”
23:06 - Vladimir Putin amenință cu armele nucleare și redefinește ce înseamnă pentru Rusia o agresiune a Occidentului
23:01 - Cappadocia la doar câțiva kilometri de București. Zborul cu balonul care cucerește România
23:01 - Un cetățean bulgar a sunat la 112 și a reclamat furtul a peste 20 de tone de cafea în Caraș-Severin. Ce s-a întâmplat după patru luni
22:26 - Un taximetrist aflat sub influența băuturilor alcoolice a produs dezastru pe străzile din Capitală. A produs 3 accidente și a lovit 7 mașini
22:23 - Klaus Iohannis critică autoritățile în urma inundațiilor din Moldova: „Mulţi n-au avut nicio avertizare. Au aflat de la vecini că vine apa”
22:02 - Elevii și studenții vor beneficia de transport gratuit cu metroul. Metrorex a anunțat ce trebuie să facă beneficiarii până în 2025
21:53 - Cum ajută „Ora cu și pentru animale” la formarea copiilor. Ce presupune noul opțional propus de școlile din Ilfov
21:50 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre posibila candidatură la Senat a lui Iohannis: „Toată problema a început de la PSD care una a spus în spatele ușilor închise, alta a făcut în realitate”
21:49 - Cristina Prună, după declarația președintelui României, cu privire la candidatura la Senat: Dacă ne uităm la Iohannis, parcă ne aducem aminte de Liviu Dragnea, cu OUG 13. Totuși, mai există și acea portiță, la AEP (VIDEO)