Înghesuială mare la înscrierea la grădiniță 2023. Concurenţa pentru un singur loc, mai tare ca la facultate

Înghesuială mare la înscrierea la grădiniță 2023. Concurenţa pentru un singur loc, mai tare ca la facultate
Sursa Foto: Captură Video

Bătaie ca la facultate pe un loc la grădiniţă. Au început înscrierile, iar în prima zi părinţii s-au aşezat la coadă la primele ore ale dimineții pentru a fi siguri că îşi pot înscrie copiii în anul şcolar viitor.

Concurenţa pentru un singur loc, mai mare decât la facultate

Se pare că la grădinița Dumbrava Minunată din București coada a depășit încă de la prima oră perimetrul curții. Grupa mijlocie devine obligatorie din această toamnă, motiv pentru care copiii de 4 şi 5 ani trebuie să fie înscrişi înainte să ajungă în clasa zero.

În cazul grădiniţei 206, cele mai multe locuri au fost ocupate după reînscrierea copiilor care mergeau deja la grădiniță.

„Prima zi de înscriere este cea mai plină zi, cu un flux continuu. În această locaţie mai avem disponibile 18 locuri la grupa mică, 2 locuri la grupa mijlocie şi niciun loc la grupa mare, din păcate”, a transmis Manuela Comărniceanu, director Grădiniţa 206, notează observatornews.ro.

„De regulă, am avut mai multe cereri decât locuri scoase. Maximum 22 de copii la grupă”, a declarat Eusebiu Munteanu, director Grădiniţa 21 Iaşi.

Părinţii îşi pot depune actele pentru gradiniţele şi creşele din sistemul de stat până în 30 iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`