Șoferul român de TIR care a trecut pe roșu și a ucis o tânără în Belgia, a primit sentința. Incredibil ce condamnare a primit

Șoferul român de TIR care a trecut pe roșu și a ucis o tânără în Belgia, a primit sentința. Incredibil ce condamnare a primit
Sursa foto: Shutterstock

Pe data de 9 mai 2021, în jurul orei 12:30, un incident a avut loc pe Expresweg, în orașul Kaprijke. Un șofer român de TIR, cu un număr de înmatriculare românesc, se deplasa dinspre Anvers în direcția opusă. La intersecția cu Vaartstraat, șoferul a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a intrat în coliziune cu un scuter condus de o tânără de 18 ani din Watervliet. Tânăra traversa intersecția în mod corect, în direcția Lembeke.

Șoferul român de TIR condamnat în urma accidentului mortal din 2021

Un alt șofer de camion, care se afla în spatele TIR-ului condus de șoferul român, a fost martor la întregul incident și a sunat imediat la poliție pentru a raporta evenimentul. Salvarea a ajuns rapid la locul accidentului, dar, din păcate, Lina Vandergucht a pierdut viața și nu a putut fi readusă la viață prin resuscitare, scrie newsweek.

Nici măcar nu a încetinit la culoarea galbenă a semaforului. El a încercat să o evite pe tânără pe banda a doua, dar a ajuns prea târziu”, a declarat, la acea vreme, șoferul martor.

Pe 13 iunie 2023, șoferul român de TIR care a provocat accidentul în care Lina Vandergucht și-a pierdut viața a primit o condamnare de un an de închisoare. De asemenea, i s-a suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o perioadă de 2 ani, iar el a fost obligat să plătească o amendă penală în valoare de 24.000 de euro, conform informațiilor prezentate pe nieuwsblad.be. Procesul în acest caz a durat puțin peste doi ani.

Procurorul susține că accidentul putea fi evitat

După ce a aflat sentința, șoferul român de TIR și-a exprimat profundul regret, declarând: Îmi dau seama de suferința pe care am cauzat-o”, și a încercat să se justifice încă o dată, explicând că era „supraîncărcat și nu a putut opri în siguranță”.

Procurorul susține că accidentul ar fi putut fi evitat. În momentul în care semaforul a trecut în culoarea galbenă, șoferul se afla încă la o distanță de 132 de metri și nu a încetinit.

„Dacă ar fi respectat regulile de circulație, Lina ar fi fost în continuare acolo”, a spus procurorul.

În sentința sa, judecătorul a luat în considerare poziția părților civile și a procurorului. Motivându-și decizia de condamnare, acesta a constatat că șoferul a intrat în intersecție cu o viteză nesăbuită și necorespunzătoare, în timp ce semaforul era deja în starea de oprire (roșu). Această sentință nu este definitivă și poate fi supusă recursului în termen de 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`