Afacere ilegală descoperită în Capitală: 4.000 de colete cu produse „de firmă”, expediate prin curier în ultimele 6 Luni. Prejudiciul este imens

Afacere ilegală descoperită în Capitală: 4.000 de colete cu produse „de firmă, expediate prin curier în ultimele 6 Luni. Prejudiciul este imens
Sursa Foto: Pixabay

Marți, în București, au avut loc percheziții în cadrul unei anchete referitoare la traficul de produse contrafăcute. Mai multe persoane sunt suspectate de comercializarea de parfumuri, genți, îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute. Potrivit anchetatorilor, acești indivizi ar fi expediat aproximativ 4.000 de colete cu astfel de produse prin intermediul serviciilor de curierat într-un interval de doar 6 luni.

Afacerea ilegală cu produse contrafăcute

În luna decembrie a anului 2022, a apărut o afacere controversată care implica producția și vânzarea de produse falsificate. Aceste produse contrafăcute erau distribuite și comercializate în principal prin intermediul platformelor de vânzare online.

În perioada decembrie 2022 – prezent, mai multe persoane ar fi comercializat, prin intermediul unor firme de curierat, aproximativ 4.000 de colete ce conțineau diferite produse, cu însemne identice cu cele ale unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute și despre care exista suspiciunea rezonabilă că ar fi fost introduse în țară prin sustragere de la control vamal”, transmite Poliția Capitalei.

Vorbim aici despre parfumuri, genți de damă, îmbrăcăminte și încălțăminte, care sunt vândute clienților ca produse originale, provenind de la branduri cunoscute. Potrivit anchetatorilor, aceste articole ar fi parte dintr-un lot de marfă de contrabandă. Se pare că această marfă ilegală a fost comercializată atât en-gros către alte persoane, cât și prin intermediul firmelor de curierat, care ulterior au livrat produsele dorite clienților, scrie Digi24.

Prejudiciul estimat se ridică la 1.000.000 de lei

Miercuri, în urma unei operațiuni de amploare desfășurate în Capitală, polițiștii au efectuat 10 percheziții la domiciliile suspecților, conform datelor furnizate de la dosar. Descoperirile din aceste locații au dezvăluit existența a numeroși saci și cutii pline cu produse contrafăcute. Estimările indică că prejudiciul în cauză se ridică la suma de 1.000.000 de lei.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri ce au legătură cu activitatea infracțională, respectiv aproximativ 50.000 de perechi de încălțăminte, 3.000 de parfumuri, 1.000 de genți de damă, 20.000 de articole textile și accesorii, precum și 6.000 de lei, a căror proveniență nu a putut fi justificată”, se arată în comunicatul Poliției.

La momentul actual, autoritățile desfășoară o anchetă într-un caz penal ce implică presupusa comitere a unor infracțiuni în domeniile contrabandei și încălcării drepturilor de proprietate intelectuală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`