Vești bune pentru tineri: Vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere se va schimba / Propunerea Comisiei Europene

Vești bune pentru tineri: Vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere se va schimba / Propunerea Comisiei Europene

În prezent, vârsta minimă de obținere a permisului de conducere în România este de 18 ani. Acest lucru s-ar putea schimba în viitorul apropiat, conform ultimei propuneri a Comisiei Europene.

De la ce vârsta ar putea tinerii să obțină permisul de conducere, după schimbarea regulilor

Regulile din Codul Rutier continuă să se schimbe. Vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere ar putea fi alta. Propunerea vine din partea Comisiei Europene, iar aceasta modificare se va face în toată Uniunea Europeană.

Așadar, adolescenții vor putea începe seria de examinări încă de la vârsta de 17 ani. Mai exact, tinerii ar putea să învețe să conducă și să primească permisul încă de la vârsta de 17 ani, iar începând cu vârsta de 18 ani, aceștia vor putea să conducă singuri. De asemenea, tinerii de peste 18 ani vor putea inclusiv să lucreze ca și șoferi profesioniști. Această modificare are ca scop îmbunătățirea exprienței la volan și reducerea deficitului de șoferi, relatează Spynews.ro.

Ultima lege promulgată de Klaus Iohannis în ceea ce îi privește pe șoferi

Klaus Iohannis a promulgat, în urmă cu trei zile, o nouă lege în ceea ce privește felul în care șoferii conduc pe străzile din România.

Aceasta are legătură cu folosirea luminilor de întâlnire și în timpul zilei, indiferent de tipul de drum pe care circulă. Șoferii care nu vor respecta această regulă vor fi amendați și vor primi două puncte de penalizare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`