Se pot strânge peste 30…40 de litri de apă pe metru pătrat, o să cadă grindina şi se pot produce vijelii. Maximele pleacă de la 20 de grade în sudul Banatului şi ajung la 31 de grade în Muntenia.
În Dobrogea și Bărăgan va fi vreme destul de bună, dar din când în când s-ar putea să vină o aversă, două. Maximele se opresc la 29 de grade în Bărăgan.
Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, domină atmosfera cu soare şi se face mai cald. La amiază, se ating 30 de grade şi e posibil să plouă în unele zone.
În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina va fi soare în cea mai mare parte a zilei. Temperaturile cresc puţin faţă de miercuri şi ajung la 29 de grade. Spre seară e posibil să apară câţiva nori de ploaie în zonele mai înalte.
În nordul Transilvaniei şi în Maramureş scurtele perioade însorite vor fi întrerupte de câteva averse zgomotoase, mai ales în zona Transilvaniei. Maximele ajung la valori agreabile de cel mult 26 de grade.
În ţinuturile vestice nu prea iese soarele şi o să plouă atât pe timpul zilei, cât şi la noapte. Vremea se menţine răcoroasă pentru acest moment al anului: temperaturile se opresc la 25 de grade în Crișana, dar în sudul Banatului se vor înregistra 20 de grade.
În Transilvania înnorările persistă în mare parte din zi. O să plouă şi se vor strânge peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi descărcări electrice, căderi de grindină şi vântul se înteţeşte în timpul ploilor.
În Oltenia, apar averse abundente. Cantităţile de apă vor depăşi 40 de litri pe metru pătrat. Ploile vin însoţite de fenomene meteo severe. Este risc mare de inundaţii pe râurile din zonă, iar la amiază vor fi cel mult 27 de grade.
Nici sudul ţării NU este ferit de ploi. Vor fi tunete, fulgere şi pe spaţii mici, o să cadă grindina. Vedem puţin şi soarele printre nori, iar temperaturile ajung la 30, poate chiar 31 de grade.
În Bucureşti, joi se face mai cald decât miercuri şi se ating 30 de grade. La noapte temperatura coboară până la 17 grade.