Cel mai mare naufragiu din Grecia din ultimii ani / Cel puțin 59 de persoane au murit

Cel mai mare naufragiu din Grecia din ultimii ani / Cel puțin 59 de persoane au murit
Foto: Facebook

Potrivit Gărzii de Coastă a Greciei, o ambarcațiune importantă care transporta migranți s-a răsturnat în Marea Egee miercuri, ducând la înecul a minim 59 de persoane. Acesta este considerat cel mai devastator naufragiu din ultimii ani.

În ciuda faptului că au salvat peste 100 de persoane, oficialii au avertizat că numărul victimelor este de așteptat să crească. Garda de Coastă din Grecia a dezvăluit că niciunul dintre pasageri nu purta vestă de salvare.

Cel mai devastator naufragiu din ultimii ani

Marți, Garda de Coastă a Greciei a emis o declarație în care indică faptul că o navă s-a scufundat la aproximativ 50 de mile sud-vest de Pylos, un oraș din sudul Greciei. Garda de Coastă a fost alertată cu privire la mișcările neobișnuite ale navei înainte de incident. Potrivit unui oficial de la Ministerul Maritim grec, nava a refuzat asistența autorităților, iar motivul scufundării sale nu a fost încă determinat.

Numărul exact al persoanelor care sunt încă nedescoperite rămâne incert, dar oficialii  speră că, prin strângerea de informaţii de la cei care au supravieţuit, vor putea evalua întreaga amploare a catastrofei. Guvernul a anunțat că paza de coastă și armata au trimis numeroase nave în cadrul unei misiuni extinse de căutare și salvare care vizează salvarea supraviețuitorilor și localizarea celor decedați, scrie click.ro.

Cei mai mulți dintre migranți sunt din Egipt, Pakistan și Siria

„Începând de miercuri dimineaţa foarte devreme, o vastă operaţiune de salvare este în curs în largul Pylos, după ce un vas de pescuit s-a răsturnat având la bord un număr mare de migranţi”, anunţă într-un comunicat Paza de Coastă.

Cei mai mulți dintre migranți sunt din Egipt, Pakistan și Siria, după cum au anunțat autoritățile elene. În sud-vestul Greciei, autoritățile locale au înființat un spital în aer liber pentru a acorda primul ajutor supraviețuitorilor. Până acum, 104 persoane au fost salvate, iar patru au fost spitalizate la Kalamata.

Potrivit unor informaţii ale autorităţilor, vasul cu migranţi a plecat din Libia și se îndrepta spre Italia. Numeroase naufragii, adesea tragice, au loc la Marea Egee, care desparte Grecia de Turcia. Grecia este acuzată adesea de expulzarea ”ilegală” a unor vase cu migranţi.

În afară de această rută, migranţi încearcă să treacă în mod direct în Italia traversând Marea Mediterană prin sudul Peloponezului sau Insulei Creta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`