De ziua lui, Trump susține că e „persecutat politic”, după ce a fost acuzat că a reținut în mod intenționat documente clasificate și obstrucționat justiția

De ziua lui, Trump susține că e „persecutat politic”, după ce a fost acuzat că a reținut în mod intenționat documente clasificate și obstrucționat justiția
sursă foto: captură YT

La câteva ore după ce s-a confruntat cu acuzațiile penale pentru presupusa manipulare greșită a documentelor clasificate, Donald Trump le-a spus susținătorilor aflați în New Jersey că acuzațiile sale fac parte dintr-o schemă de persecuție politică menită să-l distrugă.

Trump pledează nevinovat pentru 37 de acuzații penale federale în cazul Mar-a-Lago

Donatorii și susținătorii săi au scandat numele lui Trump, l-au încurajat și au cântat „La mulți ani”. „Tocmai am fost acuzat”, a glumit fostul președinte, care împlinește miercuri 77 de ani. „La mulți ani, mie!”

Procurorii federali l-au acuzat că a reținut în mod intenționat documente clasificate și a obstrucționat justiția, acuzându-l de 37 de acuzații federale, inclusiv 31 de încălcări ale Legii privind spionajul.
Trump a pledat nevinovat pentru toate acuzațiile și a fost eliberat pe cauțiune, cu condiția să nu discute cazul cu martorii.

În New Jersey, el și-a menținut mesajul sfidător pe care l-a exersat la evenimentele anterioare ale campaniei, inclusiv în weekendul după ce rechizitoriul a fost desigilat. El l-a acuzat pe Biden că a orchestrat acuzațiile federale împotriva lui, numindu-le o „persecuție politică”.

Evenimentul de marți a servit și ca o strângere de fonduri. Trump se așteaptă să strângă 2 milioane de dolari. Imediat după acuzare, susținătorii au primit reclamă la tricouri „Alături de Trump”.

Un sondaj Reuters/Ipsos finalizat luni a constatat că marea majoritate a republicanilor – 81% – au declarat că acuzațiile penale federale împotriva lui Trump au fost motivate politic, iar rechizitoriul nu pare să afecteze sprijinul principal al lui Trump în concursul pentru nominalizarea prezidențială republicană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`