UPDATE: Donald Trump a pledat nevinovat în ancheta privind documentele clasificate. Fostul președinte al SUA ar fi părăsit instanța fără condiții

UPDATE: Donald Trump a pledat nevinovat în ancheta privind documentele clasificate. Fostul președinte al SUA ar fi părăsit instanța fără condiții
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Jefferee Woo

UPDATE, 13 iunie 2023, ora 23.50: Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a pledat nevinovat în ancheta federală în care se confruntă cu acuzații penale că ar fi păstrat documente de securitate națională după încheierea mandatului prezidențial și i-ar fi mințit pe oficialii care au încercat să le recupereze, transmite Reuters.

Pledoaria republicanului, depusă în fața judecătorului Jonathan Goodman într-o instanță federală din Miami, declanșează o bătălie juridică, iar experții sunt de părere că ar putea dura un an sau chiar mai mult până va începe un proces propriu-zis.

Audierea s-a desfășurat în spatele ușilor închise. Nevinovat a pledat și Walt Nauta, fost consilier al lui Trump, inculpat și el în aceeași anchetă, transmite Associated Press.

CNN susține că lui Donald Trump i s-a permis să părăsească instanța fără condiții sau restricții de călătorie.

Știrea inițială, 13 iunie 2023, ora 21.45: Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a fost arestat într-o instanță federală din Miami, marți, și urmează să fie trimis în judecată pentru acuzații referitoare la gestionarea documentelor clasificate, potrivit CNN.

37 de capete de acuzare pentru Donald Trump în ancheta privind documentele clasificate

A fost arestat și Walt Nauta, consilier al fostului președinte american.

Înfățișarea de marți ar urma să fie mai degrabă formală. Donald Trump va depune o pledoarie, va avea loc o discuție despre condițiile eliberării sale înainte de proces și există posibilitatea de a fi dispuse eventuale restricții în privința republicanului.

Donald Trump se confruntă cu 37 de capete de acuzare, fiind acuzat, printre altele, că ar fi păstrat ilegal informații de securitate națională și că ar fi ascuns documentele.

Walta Nauta, consilierul său, a fost inculpat și el, iar cei doi sunt acuzați că ar fi conspirat pentru a obstrucționa ancheta federală.

Înainte de a se îndrepta spre instanță, Donald Trump transmisese și un mesaj pe rețelele sociale: „Una dintre cele mai triste zile din istoria țării noastre. Suntem o națiune în declin”.

În ciuda anchetei, un sondaj Reuters/Ipsos arată că fostul președinte al Statelor Unite este în continuare principalul favorit al cursei pentru desemnarea candidatului republican la alegerile din 2024.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`