Prognoza meteo: Weekend cu ploi torențiale în jumătate de țară

Prognoza meteo: Weekend cu ploi torențiale în jumătate de țară
Sursa Foto: Freepik

Vremea va fi instabilă în acest sfârșit de săptămână. Sunt prognozate înnorări, averse și descărcari electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Oltenia. Duminică, pe alocuri va cădea grindină, vântul va avea intensificări de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor situa la nivelul întregii țări între 21 și 31°C, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 19°C, cu cele mai mici valori în depresiunile intramontane și cele mai ridicate pe litoral, potrivit meteoromânia.ro. 

În partea de vest, de nord și de centru a țării vor fi perioade în care să fie averse cu caracter torențial. Se vor înregistra cantități mari de apă, iar pe suprafețe restrânse pot să apară chiar și vijelii. Nu este exclus să cadă și grindină.

Cantități mai mari de apă sunt de așteptat în Banat, în Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, dar și vestul Moldovei, în special în zona de munte. Acolo în intervale scurtă de timp se pot acumula cantități de apă de peste 50 l/mp. În rest, avem un cer destul de însorit, cu temperaturi ridicate în general în sud și est, unde valorilor termice pot fi situate între 26 și 30°C.

În București, sâmbătă vremea va fi caldă și predominant frumoasă cu cer variabil. Duminică după amiaza și seara va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29-31°C, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 15°C.

Pe litoral, vremea este destul de frumoasă și caldă cu 25°C în aer  și 22°C în apă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`