Meteorologii anunță averse torențiale în mai multe zone din țară. Meda Andrei, ANM: Se vor înregistra cantități mari de apă. Nu este exclusă nici grindina (VIDEO)

Meteorologii anunță averse torențiale în mai multe zone din țară. Meda Andrei, ANM: Se vor înregistra cantități mari de apă. Nu este exclusă nici grindina (VIDEO)
Foto: Pixabay

Meda Andrei, meteorolog ANM, a oferit detalii despre prognoza meteo pentru weekend, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan, și a menționat că sunt așteptate averse torențiale în vest, nord și centrul țării, dar nu este exclus să apară instabilitate atmosferică și în București până la sfârșitul săptămânii.

Meda Andrei (ANM), pe B1 TV, despre starea vremii

„Pentru ziua de astăzi așteptăm un grad de instabilitate accentuat în partea de vest, de nord și de centru a țării, adică vor fi perioade în care să fie averse cu caracter torențial, se vor înregistra cantități mari de apă, iar pe suprafețe restrânse pot să apară chiar și vijelii, nu este exclus să cadă și grindină”, a declarat meteorologul.

„Cantități mai mari de apă sunt de așteptat în Banat, în Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, dar și nord-vestul Moldovei, în speță zona de munte. Acolo, în intervale scurte de timp, se pot acumula cantități de apă de peste 50 l/mp, poate chiar izolat de peste 60 l/mp. Așadar, mare atenție în această parte de vest, de nord a țării!”, a adăugat Meda Andrei.

„În rest, o vreme frumoasă, destul de însorită, cu temperaturi (…) ridicate, în general, în sud și în est, valori termice între 26 și 30 de grade. Pe litoral 23-25 de grade, vreme frumoasă, apa mării, tot așa, în jurul a 21, 22, poate 23 de grade să atingă și astăzi. În celelalte zone, unde este mai multă instabilitate, temperaturi puțin mai mici, dar în limita celor normale pentru această dată, adică în marea lor majoritate între 21 și 26-27 de grade”, a continuat ea.

Cât despre restul weekendului, Meda Andrei a precizat: „Din păcate, în fiecare zi vom avea instabilitate, mâine, poimâine, mai mult tot pe vestul, nordul, centrul țării. Apoi pot să apară și în restul țării astfel de manifestări. Inclusiv în zona Capitalei, sâmbătă sau duminică, mai este puțin până atunci și mai vedem, dar până se încheie săptămână, poate, există o probabilitate chiar și pe București să avem ceva instabilitate, dar nu astăzi și mâine, sigur”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`