Șofer fără permis, depistat de două ori băut la volan într-un interval de patru ore. Avea 3,34 g/l alcool pur în sânge

Șofer fără permis, depistat de două ori băut la volan într-un interval de patru ore. Avea 3,34 g/l alcool pur în sânge

Un bărbat din Alba a fost depistat de polițiști de două ori în aceeași zi, la interval de câteva ore, conducând în stare de ebrietate. Mai mult, acesta nu avea nici permis de conducere valabil.

A fost depistat de polițiști de două ori în aceeași zi conducând în stare de ebrietate

Fapta a avut loc în 24 iulie 2019, însă recent Judecătoria Aiud a decis să îl condamne la 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare, scrie adevarul.

Problme cu legea a avut și proprietarul autoturismului, un bărbat din Galda de Jos, angajatorul șoferului ilegal, care i-a încredințat autoturismul de tip jeep acestuia știind că nu are permis de conducere valabil și că este sub influența alcoolului.

Potrivit rechizitoriului, la data menționată, în jurul orei 16.20, bărbatul a condus pe drumurile publice din comuna Ponor (Alba) un autovehicul având o alcoolemie peste limita legală, de 2,57 g/l alcool pur în sânge și cu permis necorespunzător categoriei din care face parte mașina. În aceeași zi, în jurul orei 20.45, acesta a condus același autovehicul, având alcoolemie peste limita legală, de 3,34 g/l alcool pur în sânge, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată și permis necorespunzător categoriei din care face parte autovehicul condus.

În total, bărbatul a comis într-un interval de câteva ore nu mai puțin de patru fapte penale. De asemenea, șeful acestuia este judecat pentru două fapte de încredințare a autovehiculului unei persoane despre care știa că nu are permis de conducere valabil.

Judecătoria Aiud a decis condamanarea celor doi la închisoare cu suspendare. Astfel, primul bărbat a primit pedeapsa rezultantă de 1 an și 10 luni de închisoare. Cel de-al doilea a primit 1 an de închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`