Alexandru Rafila nu știe cu cât au fost mărite salariile din Sănătate: „Nu e important procentul” (VIDEO)

Alexandru Rafila nu știe cu cât au fost mărite salariile din Sănătate: „Nu e important procentul” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, nu a știut să spună cu cât cresc salariile din sistemul sanitar prin Ordonanța de Urgență adoptată în ședința de guvern de joi. Explicațiile au venit apoi de la purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Amintim că sindicatele din Sănătate protestează și ele și amenință cu greva generală.

Rafila nu știe cu cât cresc salariile din Sănătate

„Nu știu în sumă cât exact, depinde de salariul fiecărei categorii, nu discutăm despre o singură categorie. O să mă informez și o să vă comunicăm printr-un comunicat. Nu cred că e important procentul”, a declarat Alexandru Rafila, la finalul ședinței de guvern.

Reporter: „E puțin ciudat că nu știți ce conține OUG…”

Rafila: „Ba da, eu știu ce conține OUG. V-am spus pe scurt, conține alinierea salariilor pentru personalul auxiliar de îngrijire din sectorul sanitar la nivelul lui 2022”.

„Voi reveni cu un procent, să vă dau procentul exact”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Ce prevede OUG cu majorările salariale

Amintim că Ministerul Muncii a anunțat majorarea, de la 1 iunie, a salariilor de bază ale personalului din sănătate, asistență socială, apărare, ordine publică și securitate națională la nivelul stabilit de Legea salarizării, pentru anul 2022.

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a susținut despre majorările din Sănătate: „Sunt creșteri între 2 și 5% pentru personalul din această categorie. De exemplu, în cazul unei infirmiere creșterea este de 200 de lei de la 4242 de lei la 4423 de lei, iar un brancardier va ajunge la 3676 de lei. Pentru alte detalii, așa cum a promis ministrul Rafila, colegii de la Ministerul Sănătății va pot prezenta grila completă a majorărilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`