Când va fi prima zi din această vară cu temperaturi de peste 30 de grade. Mihai Timu, ANM: Vremea o să arate diferit (VIDEO)

Când va fi prima zi din această vară cu temperaturi de peste 30 de grade. Mihai Timu, ANM: Vremea o să arate diferit (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Se anunță o nouă zi cu temperaturi ridicate, ce pot atinge chiar și 28 de grade. Pe litoral e vreme bună de plajă, însă pentru centrul și vestul țării meteorologii prevăd ploi și vijelii care se vor întinde pe tot parcursul săptămânii, a relatat Andreea Moraru, joi, la Știrile B1 TV.

Mihai Timu (ANM), pe B1 TV, despre starea vremii

Meteorologul spune că sâmbătă va fi prima zi din această vară cu temperaturi de peste 30 de grade.

„În zilele următoare, practic, vremea o să arate diferit, pentru că zona de munte va delimita cumva această vreme diferită. Practic, în regiunile intracarpatice astăzi, mâine și sâmbătă ne așteptăm în continuare local la perioade cu instabilitate atmosferică accentuată”, a spus Mihai Timu.

„Asta înseamnă și averse care pot avea și caracter torențial, pe arii restrânse se pot strânge cantități în intervale scurte de timp de peste 20-25 de l/mp. De asemenea, vor fi însoțite de descărcări electrice, izolate căderi de grindină, dar și de acel vânt mai intens la momentul de început al ploilor, posibil chiar și cu aspect de vijelie”, a adăugat meteorologul.

„Din acest motiv, în aceste zone, deci în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și la munte, vor fi temperaturi apropiate sau ușor mai scăzute decât în mod normal, maxime între 22 și cel mult 27 de grade, față de partea de sud și de est, care va beneficia în principal de o vreme predominant frumoasă. Aici ploile vor apărea slabe, izolate, trecătoare, în cursul după-amiezelor, și regimul termic va fi în creștere. Dacă astăzi vom înregistra frecvent 27-28, până sâmbătă temperaturile mai cresc, vineri vor fi în jur de 30 de grade la câmpie, iar sâmbătă putem înregistra deja primele valori de peste 30 de grade din această vară”, a continuat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`