Record negativ pentru tenisul românesc, cu Halep încă suspendată în scandalul de dopaj. Situația care reliefează decăderea

Record negativ pentru tenisul românesc, cu Halep încă suspendată în scandalul de dopaj. Situația care reliefează decăderea
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Christopher Katsarov

Roland Garros a ajuns în faza semifinalelor, dar deja se fac calcule pentru următorul turneu de Grand Slam din acest an, Wimbledon, care va avea loc în perioada 3-16 iulie, cu calificările începând pe 26 iunie.

Record negativ pentru tenisul românesc

Datele oferite de jurnalistul Daniel Radu arată că România va avea șapte reprezentanți la turneul de pe iarba britanică, cei mai puțini din ultimii ani, potrivit Adevărul.

Dintre tenismenele din țara noastră, patru vor intra direct pe tabloul principal, Irina Begu (27 WTA), Sorana Cîrstea (32 WTA), Ana Bogdan (63 WTA) și Jaqueline Cristian (129 WTA), care a profitat de clasarea pe care o avea înaintea accidentării din 2022, locul 65 mondial.

Lor li s-ar putea alătura cei patru români care vor începe competiția din faza calificărilor: Nicholas David Ionel (196 ATP), Gabi Ruse (157 WTA) și Irina Bara (186 WTA). Miriam Bulgaru (238 WTA) ar putea participa și ea, dar are nevoie de 23 de retrageri pentru ca acest lucru să se întâmple.

Din 2007, România a avut în fiecare an cel puțin opt reprezentanți în probele de simplu de la Wimbledon, iar recordul a fost bifat în 2021, când au participat 12 fete și un băiat.

Singura româncă triumfătoare pe tabloul de simplu de la Wimbledon, Simona Halep, este în continuare suspendată în scandalul de dopaj, iar audierea sa a suferit amânări succesive, o situație care a determinat reacții dure din partea sportivei și a antrenorului său, Patrick Mouratoglou.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`