Trucul secret care te ajută să păstrezi căpșunile proaspete în frigider pentru o perioadă mai lungă. Ai nevoie de 2 ingrediente

Trucul secret care te ajută să păstrezi căpșunile proaspete în frigider pentru o perioadă mai lungă. Ai nevoie de 2 ingrediente
Sursa Foto: Flickr.com

Căpșunile sunt iubite de o mulțime de oameni și se numără printre cele mai populare fructe din întreaga lume. Ele pot fi consumate proaspete, imediat după ce au fost culese, sau pot fi adăugate în diverse deserturi pentru a le oferi un plus de savoare și prospețime.

Cum păstrezi căpșunile proaspete

Aceste fructe sunt gustoase și benefice pentru persoanele cu nivel scăzut de glucoză, având o glicemie redusă. Sunt bogate în vitamina C, fibre și antioxidanți, contribuind la sănătatea generală.

Dacă ai achiziționat o cantitate mai mare de căpșuni de la magazin, nu trebuie să-ți faci probleme. Chiar dacă acestea sunt fructe de sezon, care se strică rapid, dacă sunt depozitate în medii nepotrivite, există o singură metodă prin care pot fi păstrate în condiții optime.

Există o metodă la care poți apela pentru a prelungi durata de valabilitate a fructelor și a le putea utiliza în diverse deserturi fără a-ți face griji cu privire la calitatea lor. Cu toate acestea, trebuie să știi că regula de bază este că, dacă păstrezi aceste fructe la temperatura camerei, se vor strica repede. Prin urmare, cel mai bine ar fi să le consumi în ziua în care le-ai achiziționat de la piață, din supermarket sau de la un producător local, scrie spynews.

Trucul simplu pentru a menține căpșunile proaspete mai mult timp

Bineînțeles, uneori gospodinele nu reușesc să consume căpșunile imediat după achiziționarea lor și doresc să le păstreze în condiții optime pentru o perioadă mai lungă de timp. Există un truc simplu pe care îl poți utiliza pentru a-ți menține căpșunile proaspete pentru mai mult timp.

După ce ai achiziționat cantitatea dorită de căpșuni, este important să le speli foarte bine. Acest lucru va asigura ca, atunci când le vei scoate din frigider, nu va fi necesar să le pui sub jetul de apă rece din nou.

Există un truc care implică utilizarea oțetului pentru a ajuta fructele să reziste mai mult timp în frigider. Acest truc presupune spălarea căpșunilor cu o soluție formată din trei părți apă și una parte oțet. Se spune că oțetul poate potența aroma căpșunilor și poate ajuta la prelungirea duratei de viață a acestora în frigider, prevenind deteriorarea lor timpurie. Este important să clătești bine căpșunile după ce le-ai spălat în soluția de oțet înainte de a le consuma pentru a elimina orice reziduuri de oțet.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)
19:06 - 100% Schengen, doar în 2025
19:03 - Nicușor Dan a explicat cum se împart banii între PMB și primăriile de sector și de ce are nevoie de o sumă mai mare la Primăria Generală / Răspunsul său, întrebat de un bucureștean dacă „vrea să fie dictator” (VIDEO)