Un cutremur de suprafață a zguduit Bulgaria, în apropiere de Plovdiv. Oamenii s-au speriat: Ce magnitudine a avut

Un cutremur de suprafață a zguduit Bulgaria, în apropiere de Plovdiv. Oamenii s-au speriat: Ce magnitudine a avut
Sursă Foto: Captură Video/ YT

Miercuri după-amiază, în apropierea orașului Plovdiv din Bulgaria, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de moment de 4,6. Se estimează că acesta a avut loc la o adâncime de 10 kilometri. Cutremurul a fost suficient de puternic încât să fie resimțit și în capitala Sofia.

Cutremur puternic în Bulgaria

Cutremurul a fost evaluat ca fiind de o magnitudine puternică”, cu o intensitate estimată la nivelul VI conform Centrului Seismologic American USGS.

Conform datelor preliminare furnizate de Centrul Seismologic Mediteranean EMSC, se estima inițial că magnitudinea cutremurului a fost de 4,9. Cu toate acestea, după revizuire, s-a constatat că magnitudinea reală a fost de 4,6, scrie Hotnews.

Panică în satul Krumovo

La ora 15:26 s-a înregistrat un seism cu epicentrul localizat la 17 kilometri sud-est de Plovdiv, conform declarației seismologului Petar Kirilov de la Academia Bulgară de Științe, făcută pentru postul național de radio. Epicentrul se situează la nord de Asenovgrad.

Oamenii din satul Krumovo, care se află în imediata vecinătate a epicentrului, au fost foarte speriați, conform declarației primarului Rumiana Samokovareva. Ea a menționat că au căzut coșuri de fum și cărămizi de pe clădiri și de la centrul comunitar. Cutremurul a fost resimțit timp de aproximativ 15 secunde și în Sofia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`