Protest al polițiștilor în fața Parlamentului. Lider sindical: Pensiile militare nu sunt pensii speciale. Nu suntem de acord nici cu creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani (VIDEO)

Protest al polițiștilor în fața Parlamentului. Lider sindical: Pensiile militare nu sunt pensii speciale. Nu suntem de acord nici cu creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani (VIDEO)
Mihai Zlat, vicepreședinte SNPPC / captură video B1 TV

Pensiile militare nu sunt pensii speciale, a declarat Mihai Zlat, vicepreședinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, de la manifestația organizată de sindicaliști în fața Parlamentului.

Mihai Zlat (SNPPC), pe B1 TV, despre protestul și nemulțumirile polițiștilor

Întrebat dacă au ieșit parlamentari să discute cu ei, liderul sindical a explicat: „Din păcate, n-a ieșit nimeni, dar totuși în aceste momente o delegație a noastră este în Parlament și are o întâlnire cu reprezentanții din Camera Deputaților, din cadrul Comisiei pentru muncă, pentru că motivul pentru care protestăm este scoaterea pensiilor militare din acel proiect de act normativ prin care se dorește modificarea mai multor categorii de pensii”.

„Noi susținem clar că pensiile noastre, pensiile militare, ocupaționale, nu sunt pensii speciale. Nu trebuie să se facă niciun fel de modificare legislativă. Noi avem deja o reformă a pensiilor militare încă din 2017. Nu suntem de acord sub nicio formă cu niciuna dintre cele două modificări esențiale, respectiv creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani și nici cu acea schimbare a bazei de calcul până la 300 de luni, care de fapt este o schimbare mascată pentru a ne trece pe contributivitate”, a declarat vicepreședintele SNPPC.

„Nu putem să ne imaginăm cum un polițist sau un jandarm, sau un militar, la 55 de ani, sau 60 de ani, darămite 65 de ani, poate să aibă aceeași calitate profesională operativă și fizică să desfășoare misiunile operativ la fel ca la 30, 40, 50 de ani. În același timp, nu poți să mă duci pe aceeași logică juridică ca alte categorii profesionale, în condițiile în care eu nu am aceleași drepturi ca și restul categoriilor profesionale. Vorbim de faptul că noi nu avem voie să muncim în altă parte, noi nu beneficiem de Pilonul 2 de pensii sau, de exemplu, ca alte categorii profesionale care în prezent fac grevă, noi nu putem să facem grevă”, a afirmat Mihai Zlat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:11 - „Se considera un rege”: Totul despre petrecerile cu abuzuri sexuale care au dus la anchetele și decăderea lui Puff Daddy
12:59 - Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara, la un pas de prăbușire. Este traversată de sute de oameni
12:47 - Nicolae Ciucă, despre întrebarea propusă de PSD la referendumul lui Nicușor Dan: O să o analizăm. Este o datorie a noastră de siguranță în școli, de siguranță a cetățenilor. Nu cred că este nevoie de un referendum pentru acest lucru (VIDEO)
12:36 - PNL anunță un proiect de lege pentru referendumul lui Nicușor Dan. Nicolae Ciucă: Nu îmi asumam prin semnătură un astfel de demers dacă nu aveam convingerea că trebuie să mergem cu acesta până la capăt (VIDEO)
12:27 - Cea mai scăzută temperatură din țară, de vineri dimineața. La Miercurea-Ciuc mercurul a coborât sub pragul înghețului
12:22 - Primarul Capitalei le mulțumește lui Nicolae Ciucă și PNL pentru susținerea propunerilor sale și a referendumului. Nicușor Dan, despre întrebarea propusă de PSD pentru vot: „De principiu sunt de acord” (VIDEO)
12:05 - Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu Nicușor Dan: Am convenit inclusiv pe susținerea candidaturii la prezidențiale. Am semnat lista cu cele 20 de solicitări ale primarului general (VIDEO)
12:03 - Dramă la Campionatele Mondiale din Spania: Doi concurenți au murit chiar în timpul probei de traitlon
11:58 - Ce părere are Alexia Eram despre Victor Slav. Reacția lui Aris
11:55 - Netanyahu, după uciderea liderului Hamas, când tot Occidentul își imagina că conflictul din Orientul Mijlociu se va calma: „Războiul din Gaza nu s-a încheiat”