Șoferii pot fi amendați pentru condusul cu șlapi. Prevedere pe care puțini șoferi o cunosc

Șoferii pot fi amendați pentru condusul cu șlapi. Prevedere pe care puțini șoferi o cunosc
Sura foto: captura video Youtube/ CarCandyWendy

Șoferii riscă o amendă uriașă pentru o prevedetrre legală pe care foarte puțini dintre ei o cunosc, în cazul în care produc un accident. Legea este destul de ambiguă, dar se pot alege cu o sancțiune de 116 euro.

Șoferii din Marea Britanie trebuie să aibă încălțăminte adecvată când conduc

Conducătorii auto din Marea Britanie trebuie să aibă în vedere că dacă vor conduce în șlapi, acest gest îi poate costa foarte mult, informează Știrile Pro Tv.
Paragraful 97 din Codul Rutier din Marea Britanie prevede că șoferii trebuie să aibă în picioare încălțăminte adecvată atunci când conduc, care „nu împiedică folosirea comenzilor în mod corect” transmite „The Sun”.
Acest lucru înseamnă că dacă șoferul este implicat într-un accident sau este oprit de polițiști pentru conducere necorespunzătoare, el poate primi o amendă mare pentru simplul fapt că poartă șlapi, care poate ajunge până la 100 de lire sterline, adică 116 euro și trei puncte de penalizare.

„Poate fi derutant să cunoști regulile atunci când vine vorba de condusul cu îmbrăcăminte și încălțăminte corespunzătoare. Și cu vremea care se încălzește, mulți trec la garderoba de vară și este important să știm cum ar putea avea acest lucru un impact asupra șofatului, mai ales în cazul în care îmbrăcămintea sau încălțămintea vă restricționează mișcarea”, spune Louise Thomas, expert în asigurări auto.

Pantofii cu toc sunt interziși în timpul condusului

Ea a mai spus că nicio lege nu interzice în mod specific vreun articol vestimentar, dar șoferii trebuie să fie conștienți de toți factorii care le pot afecta condusul.
Printre ale articole de încălțăminte interzise se numără și pantofii cu tocuri înalte sau platforme.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare