Stațiunea care a întrecut Mamaia la numărul de turiști veniți pe litoral de 1 iunie / Peste 70.000 de români la mare, de Ziua Copilului

Stațiunea care a întrecut Mamaia la numărul de turiști veniți pe litoral de 1 iunie / Peste 70.000 de români la mare, de Ziua Copilului
Sursa foto: Profimedia

De Ziua Copilului, hotelierii au numărat 70.000 de turiști prezenți pe litoralul românesc. Vremea a fost de partea românilor de 1 iunie, fiind întâmpinați cu soare, o mare caldă și fără valuri. Cele mai aglomerate stațiuni de la mare sunt cele din nordul litoralului.

Care a fost cea mai aglomerată stațiune de pe litoralul românesc, de 1 iunie

Stațiunea vedetă în vacanța de 1 iunie și Rusalii a fost Năvodari, care i-a primit pe turiști cu 24 de grade Celsius în aer și aproape tot atâtea în apă, fiind mai aglomerată decât Mamaia.

„Vremea este superbă, după cum se vede. Atmosfera este la fel, cazarea este wow. Linişte, relaxare şi tot ce trebuie pentru o minivacanţă”, a spus un turist.

„Vom sta la mare până marţi. Copiii sunt foarte încântaţi că petrecem minivacanţa pe litoral”, a spus un altul, potrivit cugetliber.ro.

Încă din prima zi de vară, șezlongurile și umbrelele au fost pregătite pentru a-i întâmpina pe turiști. Acestea costă între 30 și 50 de lei, adică o familie cu doi copii trebuie să plătească 200 de lei pe o plajă mai scumpă.

Hotelierii se pregătesc să noteze un nou record.

„70.000 de turişti de Rusalii noi nu am mai avut de foarte mulţi ani. Vremea ne ajută foarte mult. Mamaia este staţiunea cea mai solicitată”, a declarat Corina Martin, Federația Patronatelor din Industria Ospitalității.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`