Dragnea: Dorim ca Guvernul Cioloș să continue creșterea economică din guvernul Ponta. De acest lucru depinde dacă o să fim adversari sau aliați (VIDEO)

Dragnea: Dorim ca Guvernul Cioloș să continue creșterea economică din guvernul Ponta. De acest lucru depinde dacă o să fim adversari sau aliați (VIDEO)

După ce a luat cuvântul în parlament, președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat că este de acord cu guvernul propus de către actualul prim ministru, Dacian Cioloș, dar că se așteaptă ca acest guvern să continue creșterea economică a României de până acum.

„Ne aflăm azi într-o situație mai putin obișnuită pentru că suntem desemnați să votăm un guvern din care nu face parte nimeni din partide politice.

Președintele Iohannis l-a mandatat pe Dacian Ciolos pentru a constitui un cabinet apolitic. Noi suntem chemați să votăm acest cabinet. Aș vrea să vă spun, înainte de a vota, care sunt așteptările noastre de la noul guvern. Poziția PSD va depinde de cum va reacționat noul guvern”, a spus Dragnea la începutul dispursului său.

Acesta a încercat să le aducă aminte celor prezenți că guvernul PSD-ALDE a realizat creșteri mari în economia României în cei 4 ani în care a guvernat.

„Timp de 4 ani, guvernul PSD- ALDE- UNPR a făcut o guvernare foarte bună. Le mulțumesc colegilor mei care au făcut parte din guvernul condus de Victor Ponta dar și celor care au susținut acest guvern.

S-a preluat guvernarea într-un moment dificil și s-a reușit ca în 4 ani să se facă o creștere economică, dar s-a reușit și mărirea salariilor. Acește creșteri sunt mai bune decât cele făcute de guvernul din timpul lui Traian Băsescu.

Creșterea economică- dacă în 2012, creșterea era de 0,6 %, acum a crescut foarte mult, până la 4%

De asemenea, PSD a crescut numărul locurilor de muncă. Dacă în 2012, exista un deficit de locuri de muncă, acum am dat populatiei locuri de muncă.

Punctul de pensie a crescut cu 13%, salariul mediu și salariul minim cu 50%. Taxele și impozitele au scăzut- s-a eliminat impozitul pe profitul investit, s-au redus taxele și s-au mărit salarii”, acontinuat Dragnea.

În discursul său dinaintea votării noului guvern, Dragnea a declarat și ceea ce dorește de la noul guvern, și anume ca această reștere economică să continue, iar salariile să crească.

„Domnule prim ministru, misiunea dumneavoastră este să creșteți salariul minim la 1.200 de lei pe lună, să asigurați creșterea cu 10% a salariilor tututror bugetarilor, pentru că avem bani pentru această creștere. Să implementați reducerea TVA la 20% și impozitului pe dividente la 5%.

De felul în care le veți implementa, depinde poziția PSD. De aceste lucruri depinde dacă vom fi adversari sau vă vom susține… România are nevoie de un comitet votat în parlament. De aceea, PSD a decis ca guvernul Cioloș să fie votat ăn parlament. Atâta timp cât continuă creșterile economice făcute de noi”, a încheiat președintele social-democraților.

Dragnea, discurs despre guvernul lui Dacian Cioloș

#DIRECT_ONE_arq9em#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`