Elon Musk, prima călătorie în China în ultimii trei ani / Directorul general Tesla va vizita cel mai mare centru de producție de mașini electrice situat în Shanghai

Elon Musk, prima călătorie în China în ultimii trei ani / Directorul general Tesla va vizita cel mai mare centru de producție de mașini electrice situat în Shanghai
Foto: Hepta

În această săptămână, directoul general al Tesla, Elon Musk, este așteptat să viziteze China, potrivit unor persoane care cunosc subiectul, ceea ce ar fi prima sa călătorie în această țară în ultimii trei ani.

Elon Musk ar urma să se întâlnească cu înalţi oficiali chinezi şi să viziteze fabrica Tesla din Shanghai, au spus două dintre surse. Nu a fost imediat clar cu cine se va întâlni Musk şi ce vor discuta.

Elon Musk este așteptat în China săptămâna aceasta

Datorită naturii private a subiectului, cei care posedă cunoștințe despre călătorie au ales să nu-și dezvăluie identitatea. Tesla și Biroul de Informații al Consiliului de Stat al Chinei nu au răspuns încă solicitărilor de comentarii. În martie, Reuters a raportat că Musk intenționa să călătorească în China pentru a se întâlni cu premierul chinez Li Qiang. El și-a exprimat interesul pentru programarea întâlnirii cât mai curând încă din aprilie, în funcție de disponibilitatea lui Li.

A doua piață ca mărime a Tesla, după Statele Unite, este China. Cel mai mare centru de producție al producătorului de mașini electrice este situat în Shanghai. Elon Musk, care este proprietarul Tesla, deține și rețeaua de socializare Twitter, care este interzisă în China. În ciuda interdicției, unii oameni pot accesa Twitter prin intermediul rețelelor private virtuale (VPN).

Această călătorie viitoare ar fi un eveniment semnificativ pentru Musk, deoarece ar fi prima sa vizită în China de la spectacolul său viral de dans în timpul unui eveniment la fabrica Tesla din Shanghai, în 2020. În special, vizita vine într-un moment în care Tesla se confruntă cu diverse probleme, precum concurența sporită din partea producătorilor de automobile chinezi care își exportă vehiculele electrice și scăderea cererii pe cea mai mare piață auto din lume, scrie g4media.ro.

Tesla nu a oferit nicio actualizare cu privire la planurile sale de a crește producția

Tesla nu a oferit încă nicio actualizare cu privire la planurile sale de a creşte producţia cu 450.000 de vehicule pe an la fabrica sa din Shanghai, deşi a declarat în aprilie că va construi o fabrică în Shanghai pentru a produce produse de stocare a energiei Megapack.

Compania a prezentat autorităţilor locale planuri de extindere a capacităţii de producere a grupurilor motopropulsoare la uzina din Shanghai, la 1,75 milioane de unităţi anual. Planificatorul de stat al Chinei s-a confruntat cu un exces de capacitate în industria sa auto, cu peste 100 de producători, şi a fost avertizat cu privire la aprobarea unei noi capacităţi de producţie.

Musk a declarat pentru CNBC, la începutul acestei luni, că ”există unele constrângeri privind capacitatea noastră de a ne extinde în China”. El a adăugat: ”Nu este o problemă de cerere”. În acelaşi interviu, Musk a spus că tensiunile dintre Statele Unite şi China ”ar trebui să fie o preocupare pentru toată lumea”.

Tesla construieşte o fabrică în Mexic, care va produce o maşină electrică la un preţ mai mic, construită pe platforma sa de următoarea generaţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`