Se orchestrează un accident nuclear la cea mai mare centrală din Europa. Rușii și ucrainenii se învinovățesc reciproc

Se orchestrează un accident nuclear la cea mai mare centrală din Europa. Rușii și ucrainenii se învinovățesc reciproc
Sursa foto: Freepik

Autoritățile ucrainene avertizează că Rusia plănuiește un accident nuclear la centrala Zaporojie. Ministerul ucrainean al Apărării a declarat vineri că rușii intenţionează să simuleze un accident major pentru a-i împiedica pe ucraineni să recucerească teritoriul capturat.

Ce s-ar întâmpla în cadrul accidentului nuclear intenționat de la Zaporojie?

Direcţia de informaţii a Ministerului Apărării a declarat că forţele ruse vor bombarda în curând centrala şi apoi vor anunţa o scurgere de radiaţii. Acest lucru ar forţa o anchetă a autorităţilor internaţionale, timp în care toate ostilităţile vor fi oprite.

Unde se află Centrala nucleară Zaporojie?

Centrala nucleară Zaporojie este situată sudul Ucrainei, teritoriu ocupat de ruşi. Complexul este cel mai mare din Europa. De la începutul războiului, zona a fost bombardată în mod repetat, iar rușii și ucraineni se învinovăţesc reciproc pentru acest lucru.

Mobilizare de forțe armate în jurul centralei nucleare din Ucraina

Potrivit informațiilor apărute pe Telegram, forţele militare ruse şi-au consolidat poziţiile defensive în ultima săptămână şi în jurul centralei.
În februarie, Rusia a declarat că Ucraina intenţionează să organizeze un incident nuclear pe teritoriul său pentru a da vina pe Moscova.
Rusia a acuzat în repetate rânduri Kievul că plănuieşte operaţiuni sub „steag fals” cu arme neconvenţionale, folosind materiale biologice sau radioactive.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`