11 români, acuzați de furt de cupru din parcurile eoliene, în Italia / De necrezut unde a ascuns unul dintre ei o armă

11 români, acuzați de furt de cupru din parcurile eoliene, în Italia / De necrezut unde a ascuns unul dintre ei o armă
Sursa Foto: Pixabay.com

Un grup infracțional format din 18 persoane au furat cabluri de cupru din parcurile eoliene din sudul Italiei, vânzând materialul pe piața neagră. Dintre aceștia, 11 persoane au cetățenie română, unul de origine albaneză și șase italieni.

Grupul infracțional ar fi furat cabluri de cupru și le-ar fi vândut pe piața neagră. Prejudiciu: un milion de euro

11 persoane dintre cele 18 au fost arestate preventiv, nouă ajungând direct în închisoare, unul în arest la domiciliu și unul cu interdicția de a părăsi țara. Suspecții sunt responsabili de săvârșirea infracțiunii de furt calificat și primire de cabluri de cupru furate.

Ancheta în privința cazului a fost desfășurată în perioada februarie-septembrie 2022, fiind declanșată de o tentativă de furt, în zona Ururi din San Martino în Pensilis, provincia Campobasso.

Grupul infracțional ar fi comis 13 furturi de cabluri ce cupru în parcuri eoliene din Molise. Aceștia au reușit să sustragă peste 6 tone de cupru, dar și mai multe panouri fotovoltaice, potrivit stiridiaspora.ro.

Potrivit reconstituirii celor întâmplate, grupul infracțional era condus de un bărbat de cetățenie română, care i-a coordonat pe toți cei implicați atât în comiterea furturilor, cât și în sortarea metalului sustras.

După sustragerea metalului, acesta era transportat în locații pentru a fi decapat și pregătit pentru introducerea pe piața neagră.

Autoritățile au confiscat 615 kg de cupru.

Unul dintre membrii grupului infracțional avea ascunsă o armă ilegală sub salteaua leagănului fiicei sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie