Cosmin Andreica, Europol: Nu din cauza polițiștilor am avut parte de rezultate eronate la DrugTes / În Maramureș s-a luat decizia de a nu mai fi folosite, întrucât rata de eroare depășea 30% (VIDEO)

Cosmin Andreica, Europol: Nu din cauza polițiștilor am avut parte de rezultate eronate la DrugTes / În Maramureș s-a luat decizia de a nu mai fi folosite, întrucât rata de eroare depășea 30% (VIDEO)
Sursa Foto: Facebook / Poliția Română

Președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a comentat cazul șoferilor care s-au confruntat cu rezultate fals pozitive la DrugTest, joi, la Știrile B1 TV, și susține că „nu din cauza polițiștilor am avut parte de rezultate eronate, ci din cauza calității proaste a specificațiilor acestui mijloc de testare”.

Cosmin Andreica (Europol), pe B1 TV, despre cazul rezultatelor eronate la DrugTest

Întrebat cum e posibilă o astfel de situație, sindicalistul a explicat: „Informațiile sunt parțial adevărate, parțial adevărate în sensul în care nu din cauza polițiștilor am avut parte de rezultate eronate, ci din cauza calității proaste a specificațiilor acestui mijloc de testare, așa cum relevă de altfel multe alte rapoarte ale specialiștilor, atât cu privire la DrugTest, cât și cu privire la celelalte aparate folosite”.

„Sunt multe aspecte care sunt foarte variabile în privința utilizării acestui dispozitiv, în sensul în care am avut situații într-un număr egal în care au fost respectate toate recomandările de utilizare a aparatului, și, atenție, sunt recomandări, nu sunt impuneri, este o altă discuție, dar am avut aceleași tipuri de erori – și atunci sigur că polițiștii, până la urmă, nu au altă variantă decât să folosească mijloacele puse la dispoziție de către instituție”, a adăugat Cosmin Andreica.

Întrebat dacă mai merită folosite aparatele în aceste condiții, liderul Sindicatului Europol a răspuns: „Într-adevăr, este o întrebare foarte bună și vă putem spune cu certitudine că, cel puțin în privința unui alt model folosit de polițiștii rutieri, s-a luat decizia, de exemplu, în județul Maramureș, de a nu mai fi folosite de polițiștii rutieri, întrucât rata de eroare depășea 30%, deci 3 din 10 rezultate nu corespundeau realității, asta în urma probelor biologice care erau prelevate și a rezultatelor primite de la Medicina Legală, ceea ce demonstrează că e clar că trebuie să ne reorientăm spre alte dispozitive, să ne uităm la celelalte forțe de poliție din alte țări”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)