Viktor Orban, despre discuțiile summitului de la Malta: Europa greșește dacă așteaptă ca Turcia să-i ofere securitate în problema imgranților

Viktor Orban, despre discuțiile summitului de la Malta: Europa greșește dacă așteaptă ca Turcia să-i ofere securitate în problema imgranților
Foto: ziuanews.ro

Potrivit unei declații a lui Viktor Orban, Europa face o „eroare strategică” dacă așteaptă ca Turcia să îi garanteze securitatea privind valurile de emigranți. Această declarație a premierului ungar vine după discuțiile summitului pe tema crizei migrației din Malta, transmite mediafax.

„Se pare că Europa a renunţat la planul ei, la visul şi la obligaţia de a-şi apăra singură graniţele, şi în schimb aşteaptă ca securitatea sa… să rezulte în urma unor negocieri diplomatice cu Turcia”, a declarat Orban.

Acesta s-a arătat îngrijorat de faptul că zeci de mii de imigranți pătrund în Europa, iar liderii statelor membre UE organizează întruniri de urgență „care nu conduc niciodată la nimic”.

După discuțiile din Malta, declarația comună este că Europa va avea negocieri alături de Turcia ca partener strategic.

Orban a mai spus că Ungaria nu este de acord cu această colaborare între Turcia și UE, și că cel mai bine ar fi ca Europa să încerce să-și rezolve singură probleme, pentru că țările sunt destul de puternice.

Premierul a mai spus că începe să fie dejucat un plan care ar presupune ca Turcia să trimită către Europa un milion de imigranți. Acest lucru ar urma să se întâmple, chiar dacă „nimeni nu a luat vreodată sau a aprobat o asemenea decizie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`