Proteste violente la Hiroshima, în timpul summitului G7, la aproape 78 de ani de la bombele nucleare din Japonia

Proteste violente la Hiroshima, în timpul summitului G7, la aproape 78 de ani de la bombele nucleare din Japonia
Sursa foto: captuva video Yourube/ Sky News

Prosteste violente au avut loc la Hiroshima, în timpul summitului G7. Poliția japonează a intervenit și s-a luptat cu mai mulți manifestanți, iar violențele au degenerat.

Mai mulți protestatari au fost puși la pământ și imobilizați de forțele de ordine, într-o încăierare care a izbucnit în centrul orașului Hiroshima. Acolo avea loc summitul G7, care s-a încheia duminică, conform Știrilor Pro Tv.

Protestatarii denunță summitul G7

Demonstrația a fost organizată de „Comitetul național al Ligii comuniste revoluționare”, organizație de extremă stânga, care denunță summitul G7 drept o conferință a „imperialismului pentru război nuclear”.
G7 este format din SUA, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia – și alte opt națiuni care au fost invitate în 2023. Statele membre s-au întâlnit pentru a discuta despre războiul din Ucraina, dar și despre alte subiecte din politica externă, precum relațiile cu China.

Bombele nucleare care au distrus Hiroshima și Nagasaki

Primele bombe nucleare create de americani au pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial. Ele au fost construite împotriva Germaniei, dar au fost lansate din Japonia pentru a opri aspirațiile de cucerire a Pacificului.
La trei săptămâni după testul din deșertul Alamogordo, în New Mexico, pe 6 august 1945, dispozitivul nuclear încărcat cu uraniu 235, botezat „Little Boy”, a lovit orașul Hiroshima și a făcut prăpăd. Trei zile după aceea, „Fat Man”, a doua bombă nucleară, de data aceasta încărcată cu plutoniu-239, a lovit Nagasaki, arată National Geographic.
La Hiroshima au murit pe loc 66.000 de persoane, iar alte 69.000 au fost rănite. Alte 70.000 de persoane au murit în atacul cu bombă de la Nagasaki.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`