Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci mămăligă. E singurul aliment din lume care face asta

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci mămăligă. E singurul aliment din lume care face asta
Foto: Hepta/MMA / F.F.

Chiar dacă mămăliga este cunoscută ca fiind o mâncare tradițional românească, ea de fapt își are originea în Italia și a fost descoperită în 1700. Țăranii o mâncau în mod deosebit iarna, pentru că mâncarea era mai greu de procurat. De-a lungul timpului, s-a descoperit că mămăliga are multiple beneficii asupra organismului.

Mămăliga este recomandată în curele de slăbire

Nutriționiștii recomandă mămăliga în diete, dar este potrivită și pentru copii mici pentru că nu are multe calorii. În plus, îmbunătățește digestia, este bogată în minerale, vitamine, nutrienți, magneziu, sodiu, zinc, conform Adevărul.
Mămăliga este potrivită și pentru persoanele care au intoleranță la gluten, pentru că mălaiul nu conține această substanță.
Valorea nutrițională variază. Mămăliga preparată acasă, cu apă, sare, fără unt și ulei, are 73 de calorii/ porție, dar poate conține și 16 grame de carbohidrați și 1,5 grame de fibre. Ea are doar un gram de grăsimi/porție.

Mămăliga poate reduce riscul de cancer

Porumbul este cel mai benefic ingredient al mămăligii. O porție de făină de porumb oferă circa 4,5 grame de fibre. Alimentul poate regla nivelul de zahăr din sânge, mai ales la pacienții care suferă de diabet zaharat 1 sau 2.
Mai multe studii din SUA au identificat că mămăliga este foarte sănătoasă și întărește sistemul imunitar. De asemea, cercetătorii americani au descoperit că poate reduce riscul de cancer de colon și riscul de formare a hemoroizilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie