Sute de oameni speriați, în stradă, după cutremurul din Arad: „Am simţit foarte puternic cum se clătina totul în jur” / „Parcă a trecut un tanc pe stradă, a vibrat casa”

Sute de oameni speriați, în stradă, după cutremurul din Arad: „Am simţit foarte puternic cum se clătina totul în jur” / „Parcă a trecut un tanc pe stradă, a vibrat casa”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Numeroși locuitori din Arad și Lipova au ieșit pe străzi, după cutremurul de 4,9 grade produs luni seară. Ei s-au speriat mai ales că în zonă nu a mai fost vreun seism atât de puternic. Însă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a transmis că, deocamdată, nu au fost raportate pagube.

Mărturii din Arad și Lipova, după cutremurul de 4,9

„S-au zguduit ferestrele şi uşa de la apartament s-a deschis. Stau la etajul şase şi am simţit foarte puternic cum se clătina totul în jur. Prima reacţie a fost să fug, dar apoi mi-am adus aminte că nu e indicat să fii pe casa scării când e cutremur. Am coborât din bloc când s-a terminat şi toată lumea era afară să schimbe impresii. Sperăm că nu vor fi replici sau vor fi mai uşoare”, a spus, pentru Agerpres, un locatar din cartierul Aurel Vlaicu.

Și în zonele de case s-a întâmplat același lucru.

„Parcă a trecut un tanc pe stradă, a vibrat casa, mobila, am simţit sub picioare cum se mişcă podeaua. A fost primul cutremur pe care l-am simţit”, a spus un locuitor din cartierul Europa.

Primarul din Lipova: Nu am simţit niciodată un cutremur atât de puternic

Epicentrul semismului ar fi fost mai aproape de Lipova decât de municipiul Arad. Primarul din Lipova, Florin Pera, a declarat, pentru Agerpres, că niciodată nu a simțit un cutremur atât de puternic.

„Sunt martori care mi-au relatat că au văzut cum se clatină turla Bisericii Ortodoxe Radna, dar din fericire nu s-a prăbuşit şi până acum nici nu au fost raportate pagube în Lipova. Eu am plecat deja în recunoaştere în cartiere, să vorbesc cu oamenii şi să văd dacă sunt probleme. Tot ce pot să spun până acum este că în zona Lipova, unde am înţeles că a fost epicentrul, eu, personal, nu am simţit niciodată un cutremur atât de puternic. A fost în două reprize scurte, cu pauză de câteva secunde între ele, aşa am simţit eu”, a afirmat primarul Florin Pera.

Cel mai puternic seism produs anul acesta a fost cel din 14 februarie, din județul Gorj – 5,7 magnitudine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`