Scandalul Dieselgate: Maşinile Dacia, investigate de autorităţile din Germania

Scandalul Dieselgate: Maşinile Dacia, investigate de autorităţile din Germania
Foto: auto-business.ro

Autorităţile germane au anunţat că vor verifica emisiile a 50 de modele de maşini cu motoare diesel de la 23 de producători, printre care şi constructorul din Piteşti – DACIA, ca urmare a dezvăluirilor din scandalul Dieselgate. Între timp, presa americană anunţă că Volkswagen le va cere angajaţilor, până la sfârşitul lunii, să dezvăluie informaţii care i-ar putea incrimina, dar fără să suporte consecinţe.

Autoritatea germană pentru Transport Rutier va efectua teste de emisii în cazul a 50 de modele de maşini, de la 23 de producători auto, din cauza suspiciunilor că nivelul declarat al noxelor este depăşit. Un purtător de cuvânt al instituţiei a declarat că verificările au fost declanşate după ce grupul auto Volkswagen a recunoscut manipularea testelor de emisii, dar şi după ce părţi terţe au indicat emisii poluante anormale.

Printre constructorii auto ce vor fi verificaţi sunt Dacia, BMW, Ford, Opel, Mercedes, Fiat, Hyundai, Mazda, Mitsubishi şi Nissan. Acestor producători li se adaugă şi unele mărcile din cadrul producătorului din Wolfsburg, adică Volkswagen, Audi şi Porsche.

Între timp, ziariştii de la Wall Street Journal au anunţat că Volkswagen ar putea cere angajaţilor ca până la sfârşitul lunii noiembrie să furnizeze informaţii în legătură cu scandalul emisiilor poluante. Angajaţii vor fi solicitaţi să dezvăluie informaţii care i-ar putea incrimina, dar fără să suporte consecinţe. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:21 - Florin Barbu: S-a dus ostașul la piață, de data asta fără Rareș, probabil n-a apucat să dea ora înapoi pe ceasurile de mii de euro / Bugetul Ministerului Agriculturii în acest an a fost unul istoric
17:05 - Marcel Ciolacu a dezvăluit cu ce contrancandidat și-ar dori să intre în turul 2 la prezidențiale. Ciolacu: Le mulțumesc colegilor din Guvern că avem maturitatea și am făcut diferența între PSD-PNL și Guvern (VIDEO)
16:44 - Nicușor Dan anunță care va fi „investiția prioritară” dacă va fi mărit bugetul Primăriei Capitalei (VIDEO)
16:33 - CTP, după dezbaterea dintre Maia Sandu și Stoianoglo: Fie și numai această jignire la adresa românilor e de ajuns ca să-i justifice titlul de om al Moscovei
16:12 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Despre forța plutoniană și ce trebuie să identificăm neapărat în această perioadă (VIDEO)
15:26 - Adele, dezvăluiri despre problemele de sănătate cu care se confruntă: „Am vrut să-mi tai urechea de câteva ori”
14:50 - Profețiile înfricoșătoare ale Babei Vanga pentru anul 2025. Urmează o „apocalipsă”
14:13 - Ce pensie are, de fapt, Mihaela Tatu după o viață de muncă în televiziune. Banii îi ajung doar să plătească chiria
13:21 - Marcel Ciolacu: În 119 spitale din țară se derulează în acest moment proiecte de investiţii în infrastructură (VIDEO)
12:56 - Emil Rengle și logodnicul său, Alejandro Fernandez, au anunțat data nunții. Când va avea loc marele eveniment