Drulă: Dacă tot Ciolacu pretinde că vrea să rezolve problema pensiilor speciale, USR se oferă să ajute! Împreună avem voturile. Facem tot luni, la prima oră, și creștem și salariile profesorilor

Drulă: Dacă tot Ciolacu pretinde că vrea să rezolve problema pensiilor speciale, USR se oferă să ajute! Împreună avem voturile. Facem tot luni, la prima oră, și creștem și salariile profesorilor
Cătălin Drulă, președintele USR. Sursă foto: USR

Marcel Ciolacu a cerut, sâmbătă, suspendarea negocierilor pentru viitorul guvern până la rezolvarea grevei profesorilor și reforma pensiilor speciale. Cum liderul PSD tot pretinde că vrea să rezolve problema pensiilor speciale, dar și revendicările profesorilor, Cătălin Drulă s-a oferit să-l ajute. Tot ce trebuie să facă Marcel Ciolacu e să voteze proiectele și amendamentele USR, a transmis Drulă.

Nu e prima dată când Drulă se oferă să-l ajute pe Ciolacu să rezolve problema pensiilor speciale, dacă tot pretinde public că vrea să facă reformă.

Ciolacu spune că vrea reformarea pensiilor speciale. Drulă: USR se ofere să ajute PSD

„USR se ofere să ajute PSD, dacă tot Ciolacu pretinde că vrea să rezolve problema pensiilor speciale

Tot ce trebuie să facă Marcel Ciolacu dacă vrea să rezolve “cele două priorități” (pensiile speciale și salariile profesorilor) este să voteze:

1) amendamentele USR la Legile Educației care prevăd creșterea salariilor profesorilor
2) proiectele USR de desființare a pensiilor speciale la parlamentari și primari
3) amendamentele USR care elimină restul pensiilor speciale prin trecere la contributivitate

USR are voturile împreună cu PSD să le treacă pe toate trei. Le putem face luni, la prima oră”, a scris liderul USR, pe Facebook.

Drulă a făcut oferta, dar nu e deloc optimist că Ciolacu va răspunde pozitiv: „Dar, așa cum spune chiar Ciolacu, agenda lor e alta decât agenda românilor. Preocuparea lor e să continue circul și bătaia pe ciolan încercând să fugă de nota de plată a guvernării dezastruoase PSD-PNL”.

De ce, de fapt, Ciolacu nu vrea nicio reformă. Explicația lui Drulă

Într-o postare ulterioară, Cătălin Drulă a detaliat de ce, de fapt, liderul PSD nu vrea cu adevărat să rezolve problema. În explicația sa, Drulă a prezentat o fotografie făcută săptămâna trecută, cu Ciolacu stând la masă alături de cinci beneficiari de pensii speciale.

„Pensiile speciale ale celor 5 ne costă peste jumătate de milion de lei anual.

Spre exemplu, dl. Florin Georgescu încasează, pe lună:
– 76.134 de lei (da, 15.000 euro) ca vice-guvernator
– 12.353 de lei – pensie de la Casa de Pensii

ȘI, peste acestea
– încă 8.400 de lei, pensie specială de fost parlamentar

Și dacă nu ne ajunge cât plătim pentru asta, dl. Georgescu mai scrie și cărți despre cât de bun e socialismul și ce minunat e impozitul progresiv, iar elevul Ciolacu își notează silitor.

Același Ciolacu care se trezește sâmbătă dimineață să se tăvălească ipocrit că nu mai poate cu pensiile speciale.

Săptămâna viitoare le am putea rezolva scurt, o dată pentru totdeauna, dar e foarte clar: Ciolacu nu vrea”, a mai scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie