Rusia avertizează: „Un nor radioactiv se îndreaptă din Ucraina către Europa”

Rusia avertizează: Un nor radioactiv se îndreaptă din Ucraina către Europa
Din septembrie, cel puțin 27 de persoane au fost ucise și alte 118 au fost rănite numai în regiunea Harkov, potrivit oficialilor. Peste 55.000 de explozibili au fost găsiți în zonă, sursă foto: captură YT

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patruşev, avertizează că un nor radioactiv se îndreaptă către Europa. Norul ar fi apărut după distrugerea muniției cu uraniu sărăcit furnizată Kievului de către Occident, potrivit TASS.

Un nor radioactiv se îndreaptă din Ucraina către Europa, avertizează un oficial rus

Distrugerea muniției cu uraniu sărăcit furnizată de Occident Ucrainei a dus la apariția unui nor radioactiv – acesta s-a îndreptat deja spre Europa, a declarat, vineri, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, la o întâlnire de la Sîktîvkar.

Patruşev a mai atras atenția asupra faptului că ieri președintele american, Joe Biden, a sosit în Japonia pentru a participa la summitul G7.

„Inclusiv pentru a susține, după cum consideră americanii, ‘valorile democratice comune’. Liderii țărilor occidentale, sub presiunea Statelor Unite, vor discuta și despre asistența acordată Ucrainei’, a spus Patruşev.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`