Un incendiu a distrus 3.700 de hectare de vegetație în vestul Spaniei, 550 de persoane evacuate

Un incendiu a distrus 3.700 de hectare de vegetație în vestul Spaniei, 550 de persoane evacuate

Un incendiu de vegetație în regiunea Extremadura din vestul Spaniei a distrus până la 3.700 de hectare și a forțat 550 de persoane să își părăsească locuințele, vântul puternic complicând eforturile de a ține focul sub control, au anunțat vineri serviciile de urgență.

Autoritățile cred că incendiul a fost declanșat în mod deliberat

„Sunt rafale de vânt foarte puternice care generează o viteză și un progres al incendiului care îngreunează eforturile de stingere”, a declarat un comandant al Unității militare de urgență, David Barona, pentru postul de televiziune de stat 24H, citat de Reuters.

„Coloana de fum se răspândește la o altitudine joasă, ceea ce îngreunează accesul mijloacelor aeriene în zonă.”

Aproape 250 de pompieri se luptă cu focul într-o zonă numită Pinofranqueado, în provincia Caceres, în apropiere de granița cu Portugalia.

Autoritățile au ordonat evacuarea a până la 550 de persoane din satele Cadalso, Descargamaría și Robledillo de Gata.

Autoritățile cred că incendiul a fost declanșat în mod deliberat.
O iarnă neobișnuit de secetoasă în unele părți din sudul Europei, care vine după trei ani de precipitații sub medie în Spania, a crescut riscul de incendii.

Anul trecut, aproximativ 493 de incendii au distrus un număr record de 307.000 de hectare în Spania, potrivit Sistemului european de informații privind incendiile forestiere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut
18:52 - Cum s-au pregătit autoritățile din Galați pentru inundații. Costel Fotea: Scenariul e foarte negru și periculos. Nu s-a reușit refacerea barajelor într-un timp atât de scurt de la ultimele viituri. Evacuăm locuitorii, dar unii refuză să plece (VIDEO)
18:15 - Ciolacu, vizită în Complexul Studențesc Regie. A discutat cu studenții din cămine: „Sunt mici camerele astea vechi” / „E rău cu toaleta pe hol, mai ales pentru voi, fetele” (VIDEO)