O bătrână de 95 de ani, dintr-un azil, a fost electrocutată de polițiști / Femeia, bolnavă de demenţă, avea asupra sa un cuțit

O bătrână de 95 de ani, dintr-un azil, a fost electrocutată de polițiști / Femeia, bolnavă de demenţă, avea asupra sa un cuțit
Sursa foto: Profimedia

O femeie în vârstă de 95 de ani, cu demenţă, este în stare critică, după ce ar fi fost electrocutată de două ori de poliţie într-un incident petrecut la un azil de bătrâni din Australia Cazul a provocat un val de indignare în țară, relatează BBC.

O femeie de 95 de ani dintr-un azil a fost electrocutată de polițiști

Poliția australiană a lansat o anchetă, după ce o femeie în vârstă de 95 de ani a fost rănită în timpul unei acțiuni a polițiștilor la un azil de bătrâni din orașul Cooma, Australia.

Clare Nowland a fost electrocutată cu un pistol cu electroşocuri în piept şi în spate, miercuri, în jurul orei locale 04:00, a declarat pentru BBC un prieten de familie, Andrew Thaler.

Se pare că femeia care suferă de demență avea asupra sa un cuțit, a anunțat presa locală, potrivit Mediafax.

„O anchetă privind un incident a fost lansată după ce o femeie în vârstă a suferit răni în timpul unei interacțiuni cu poliția. Starea ei este monitorizată”, a precizat poliția prin intermediul unui comunicat.

Femeia a fost transportată la spital

Bătrâna este tratată la spital, după ce a suferit o fractură de craniu şi o hemoragie cerebrală deoarece a căzut în timpul incidentului.

„Familia este şocată, este confuză… iar comunitatea este indignată”. Cum se poate întâmpla aşa ceva? Cum se explică acest nivel de forţă? Este absurd”, a adăugat Andrew Thaler.

Incidentul a stârnit proteste, iar avocaţii spun că reacția polițiștilor a fost exagerată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`