Năstase: Desemnarea lui Cioloș înseamnă probabila instalare, sub acoperirea ideii de tehnocrație, a unui guvern de dreapta

Năstase: Desemnarea lui Cioloș înseamnă probabila instalare, sub acoperirea ideii de tehnocrație, a unui guvern de dreapta

Fostul premier Adrian Năstase consideră că desemnarea lui Dacian Cioloș ca prim-ministru înseamnă „probabila instalare, sub acoperirea ideii de tehnocrație, a unui guvern de dreapta în România, în locul guvernului de stânga și pregătirea dreptei pentru alegerile de anul viitor”.

„Probabil că in Parlament, PSD va descoperi, cu uimire că se află in opozitie, dacă nu va accepta o pozitie umilitoare, minoritară, in noul guvern. Nu cred că prin desemnarea unui premier tehnocrat, toate partidele vor fi in opozitie!  Astfel, cu ajutorul „Străzii”, este schimbată majoritatea parlamentară decisă in alegeri, si pe această bază, guvernarea. PSD avea posibilitatea să se prezinte cu un candidat sustinut de TOATE partidele din Coalitie. Intr-o astfel de situatie, presedintele era obligat să desemneze primul candidat de premier din partea majoritătii parlamentare (vă aduc aminte că intr-o situatie asemănătoare, Băsescu a fost obligat s-l desemneze pe Ponta). La consultări (runda a doua), PSD a venit insă cu un candidat doar din partea partidului, nu a Coalitiei, ceea ce evident i-a permis lui Johhanis să se manifeste ca presedinte jucător”, scrie Năstase pe blogul personal.

„Posibil ca PSD să participe la votul de investitură si să dea „un vot util” iar apoi să se retragă in opozitie. Vom vedea. Vă amintesc, insă, componenta  guvernului nu este esentială, pentru că formula initială (care trebuie aprobată de parlament) poate fi usor modificată prin remaniere – procedură care ii implică DOAR  pe premier si pe presedinte!  Usor de realizat in ultimul an de mandat al parlamentarilor”, adaugă fostul premier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`