Tipuri de aparate cu aerosoli

Tipuri de aparate cu aerosoli

Aerosolii sunt substanțe ce ajută la tratarea afecțiunilor respiratorii. Există aerosoli naturali, precum cei inhalați pe plajă, la munte, sau în saline, și aerosoli artificiali, formați din substanțe medicamentoase. Curele cu aerosoli naturali sunt recomandate nu numai celor care dispun de anumite afecțiuni, ci tuturor oamenilor, deoarece sporesc rezistența sistemului imunitar. Însă dacă afecțiunea dumneavoastră este gravă și, din diferite motive, nu vă permiteți să urmați curele în aer liber, există și varianta de a folosi un aparat aerosoli artificiali, fie la cabinetul medicului, fie de acasă. Datorită avansării tehnologiei și mișcării continue în care ne aflăm cu toții, acum există și aparate de sine stătătoare. Acestea vă fac viața mai ușoară, oferindu-vă cura necesară vindecării din confortul casei dumneavoastră. Astfel, nu veți mai fi nevoiți să vă deplasați la cabinet, ci vă veți putea urma tratamentul fie uitându-vă la un serial acasă, fie când sunteți la birou. În rândurile ce urmează vă vom prezenta două variante de aparate cu aerosoli, cunoscute și ca nebulizatoare, astfel încât să faceți alegerea potrivită stilului dumneavoastră de viață.

Aerosolii ajută la tratarea afecțiunilor precum astm, răceală, tuse, roșu în gât, sau febră. Astmul este o boală cronică ce nu poate fi vindecată. Se caracterizează prin inflamația căilor aeriene și se manifestă prin senzații de lipsă de aer sau respirații șuierătoare. Răceala, pe de altă parte, este o afecțiune des întâlnită și trecătoare. Aceasta vine cu tuse, roșu în gât, sau febră. Toate simptomele menționate pot fi tratate sau ameliorate prin aerosoli. Există aparate la priză sau portabile pentru astfel de tratamente. Să începem cu cele la priză.

  1. Aparat aerosoli la priză

Aparatul cu aerosoli la priză este de o mai mare calitate decât cel portabil. Setul în care acesta vine include, de obicei, și măști pentru copii, pe lângă cele de adulți, făcând utilizarea lui mai facilă. Vine la pachet și cu un pahar de nebulizare și filtre de rezervă, deopotrivă. Gama de produse este una largă, însă este indicat să vă sfătuiți cu medicul dumneavoastră despre alegerea potrivită. Acest tip de aparat, la priză, este eficient deoarece oferă pacientului posibilitatea de a adăuga în recipientul destinat tratamentul medicamentos creat chiar de medic. Însă singurul dezavantaj îl reprezintă faptul că poate fi gălăgios, zgomotul datorându-se întregului proces de formare al particulelor care trebuie inhalate. Cu toate acestea, modul de utilizare este simplu, indicațiile venind alături de setul comandat: clătiți mâinile înainte de folosirea aparatului, îl puneți în priză, apăsați butonul de operare, cuplați un capăt al furtunului în aparat, și alt capăt în recipientul destinat, dozați medicamentul, cuplați masca, și începeți tratamentul. Vă recomandăm ca durata tratamentului să fie în conformitate cu severitatea afecțiunii dumneavoastră, deci vă sfătuim din nou să comunicați cu medicul în această direcție.

  1. Aparat aerosoli portabil

Aparatul cu aerosoli portabil este mai util persoanelor ocupate și mereu pe drumuri. Dacă afecțiunea dumneavoastră este de o severitate mică, de exemplu tuse sau răceală, atunci acest aparat este alegerea potrivită. Asemenea mențiunii făcute mai sus, și în cazul celui portabil, administrarea medicamentului este una ușoară. Doar adăugați tratamentul în recipientul special și lăsați aparatul să își facă treaba. Un avantaj îl resprezintă faptul că e silențios și poate fi purtat oriunde. Este ușor de curățat, are un singur buton on-off, și vine, de asemenea, cu mască de adulți și copii. Alegerea finală stă la latitudinea dumneavoastră, însă nu vă neglijați afecțiunea doar din dorința de a avea un nebulizator portabil, „mai ușor” de folosit.

Revenim puțin la diferențele dintre aerosolii naturali și cei artificiali. Aerosolii naturali îi includ pe cei: marini, montani și salini. Curele cu aerosoli marini, cei inspirați în plimbările pe plajă, se desfășoară pe o durată de minim o săptămână, și trebuie făcute la răsărit sau la apus. Dacă aveți norocul să locuiți la mare, tratamentul pentru ameliorarea simptomelor dumneavoastră e doar la o coborâre pe nisip distanță. Curele cu aerosoli montani trebuie să dureze minim 12 zile. Aceștia nu ajută doar oamenii cu afecțiuni respiratorii, ci și pe cei care dispun de insomnie, oboseală, sau dereglări emoționale. Uleiurile volatile din pădurile de rășinoase sunt cele care fac o astfel de cură să funcționeze. Curele cu aerosoli salini au loc în saline și se desfășoară în ședințe de câte patru ore pe zi. Nu sunt chiar atât de accesibile, dar există și varianta de a folosi săruri speciale chiar în confortul casei dumneavoastră, și a le inhala conform indicațiilor medicului. Aerosolii artificiali, pe de altă parte, sunt formați din substanțele medicamentoase amestecate la cabinet, și vă ajută strict cu afecțiunea în cauză.

Cu ajutorul informațiilor de care dispuneți în acest articol, sperăm să puteți face alegerea potrivită.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`