Sindicalist din învățământ: Suntem cea mai vitregită categorie socio-profesională. Dacă guvernanții n-au înțeles că trebuie să rezolve problema din educație, atunci ei dau dovadă de iresponsabilitate (VIDEO)

Sindicalist din învățământ: Suntem cea mai vitregită categorie socio-profesională. Dacă guvernanții n-au înțeles că trebuie să rezolve problema din educație, atunci ei dau dovadă de iresponsabilitate (VIDEO)
Foto simbol: Inquam Photos / Octav Ganea

Dacă guvernanții n-au înțeles, după protestul cu 15.000 de oameni, că trebuie să rezolve problema din educație, atunci ei dau dovadă de iresponsabilitate, a declarat George Purcaru, prim-vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, marți, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Sindicalist din învățământ, pe B1 TV: „Ne-am săturat de promisiuni”

George Purcaru spune că profesorii și ceilalți angajați din sector s-au „săturat de promisiuni”.

„Noi am dat dovadă de responsabilitate, pentru că încă din decembrie, anul trecut, am tot cerut Guvernului și partidelor politice aflate la guvernare să se aplece cu responsabilitate către învățământ, iar acum responsabilitatea este doar a celor din Guvern și cei care ne conduc țara. Am cerut de fiecare dată, ne-am săturat de promisiuni. Așa cum ați subliniat și dumneavoastră, suntem cea mai vitregită categorie socio-profesională din punct de vedere al salariilor, dar și al condițiilor de muncă”, a declarat prim-vicepreședintele FSLI.

„Ca idee, apropo de discriminare, singurul sector bugetar care nu beneficiază de condițiile de muncă, de plata orelor suplimentare, suntem în pătrimea inferioară în ceea ce privește salariile, iar astăzi a arunca responsabilitatea pe umerii profesorilor, șantajându-ne emoțional, nu mai merge. E clar că a ajuns cuțitul la os și vorbim despre acțiuni. Colegii noștri au ieșit în stradă, 15.000 de oameni. Dacă după ieșirea în stradă a celor 15.000 de oameni guvernanții noștri n-au înțeles că trebuie să rezolve problema din educație, atunci ei dau dovadă de iresponsabilitate”, a mai spus George Purcariu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`