Evgheni Prigojin, gata să le transmită ucrainenilor pozițiile trupelor rusești. Ce a solicitat la schimb șeful Grupului Wagner

Evgheni Prigojin, gata să le transmită ucrainenilor pozițiile trupelor rusești. Ce a solicitat la schimb șeful Grupului Wagner
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Viktor Antonyuk

Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner, s-a oferit să transmită guvernului ucrainean pozițiile trupelor rusești, a relatat duminică Washington Post, invocând materiale americane de intelligence, relatează Reuters.

Evgheni Prigojin a fost gata să le transmită ucrainenilor pozițiile trupelor rusești

Luptătorii din Grupul Wagner au fost în prima linie a ofensivei sângeroase pe care a dezlănțuit-o Rusia pentru a cuceri orașul ucrainean Bahmut. În ianuarie, Prigojin s-a oferit să le dezvăuie serviciilor ucrainene pozițiile forțelor ruse, ca monedă de schimb pentru a convinge Kievul să își retragă soldații din zonă, susține Washington Post.

Ucraina a respins oferta, mai notează publicația americană.

Prigojin, unul dintre aliații președintelui rus Vladimir Putin, a amenințat public că își va retrage mercenarii din vecinătatea Bahmutului, acolo unde sunt în avangarda ofensivei ruse, dacă nu primesc muniția atât de necesară.

Într-un mesaj audio de săptămâna trecută, șeful Grupului Wagner spunea că el și oamenii săi vor fi considerați trădători dacă abandonează zona.

Washington Post a menționat că oferta lui Prigojin a fost formulată prin intermediul contactelor pe care le are la nivelul serviciilor ucrainene de informații.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a refuzat să comenteze materialul, care a fost fundamentat pe informațiile americane clasificate care au fost scurse către un grup de pe platforma Discord.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`