Carnea pe grătar, mai toxică de cât ne-am imagina / Care este ingredientul care le dă fiori specialiștilor

Carnea pe grătar, mai toxică de cât ne-am imagina / Care este ingredientul care le dă fiori specialiștilor
Sursa foto: Profimedia

Grătarul este unul dintre cele mai îndrăgite preparate ale românilor, însă nu toți își imaginează cât de riscant este. Specialiștii au emoții și trag un semnal de alaramă, care ar trebui să le dea mai mult de gândit pasionaților de grătare.

Există ingrediente toxice care îți pun viața în pericol, cu atât mai mult pe termen lung când grătarul devine un obicei care se tot repetă.

Carnea pe grătar, mai toxică de cât ne-am imagina

Un studiu efectuat de americani pe un eșantion de 22.000 de persoane a indicat cât de periculoase sunt produsele făcute pe grătar, în special carnea.

Medicii sunt reticenți și privesc cu teamă repercusiunile. Se tem de un ingredient care ar putea fi otrăvitor.

Oamenii care au alăcătuit studiul au fost expuşi pentru o perioadă fumului și chimicalelor eliberate de grătare. Ulterior, cercetătorii le-au măsurat nivelul acestor chimicale în organism, rezultatele nefiind unele deloc favorabile, potrivit fanatik.ro.

Cât de periculos este grătarul, conform unui studiu făcut de americani

În urma studiului, americanii au descoperit că respectivele persoane sunt predispuse cu 80% la a dezvolta artrită reumatoidă, o boală autoimună. Aceasta nu are o cauză cunoscută, sistemul imunitar atacând elemente din corp ca și cum ar fi niște intruși.

„Fumul ajunge în sânge cauzând pe termen lung modificări de puls, tensiune, arteroscleroză care determină în timp risc de accident vascular cerebral. Cât şi modificări inflamatorii.

Inflamaţia poate să stea la baza corelaţiei dintre fumul inhalat şi poliartrita reumatoidă”, a declarat medicul pneumolog Luiza Iorga, conform observatornews.ro.

În plus, în urma studiului s-a putut observa faptul că femeile sunt de 3 ori mai predispuse la această boală decât bărbații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`