Numărul tentativelor de furt, de aproape două ori mai mare decât în 2022 / Care sunt produsele cele mai des furate de pe rafturi

Numărul tentativelor de furt, de aproape două ori mai mare decât în 2022 / Care sunt produsele cele mai des furate de pe rafturi
Foto: Pixabay.com

Numărul tentativelor de furt este aproape dublu față de anul trecut. Magazinele se confruntă tot mai des cu persoane care vor să plece fără să achite anumite alimente, dar și haine, bijuterii sau chiar prezervative.

Pe multe dintre rafturile magazinelor au început să apară produse în cutii securizate, mulți dintre clienți fiind deranjați de situație.

De la începutul anului, rapoartele arată sute de furturi

De la începutul anului, rapoartele arată că magazinele se confruntă cu un număr tot mai mare de furturi, în special în București. În perioada ianuarie-martie, tentativele de furt s-au dublat față de 2022, potrivit unor reprezentanți ai unui lanț de hypermarketuri din țară.

Nu de mult, un bărbat de 59 de ani a furat 17.000 de lei dintr-un magazin aflat într-un centru comercial din București. Autoritățile susțin că individul are antecedente, tot în spații comerciale.

Tentativele de furt au vizat, în mare parte, produsele alimentare, băuturile alcoolice, produsele electrocasnice sau jucăriile.

Preventiv, lanțurile de supermarketuri au pus sigilii din plastic de tip păianjen pe majoritatea produselor. În cutii securizate sunt și mezelurile, care depășesc un anumit preț, dar și untul și prezervativele.

„Probabil din cauză că sunt cutii mai mici… Dacă produsele respective sunt susceptibile furtului și angajații au experiență cu treaba asta, atunci e ok să fie niște anti-furturi”, a spus un client, potrivit Stirile ProTv.

„Totuși se întâmplă multe furturi. Deci probabil că nu este suficient. În unele situații probabil că ajută, pentru că sunt mulți deștepți care știu să manipuleze marfa și să treacă cu ea”, a spus un altul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:18 - Marcel Ciolacu, întrebat despre deficit: Nu este o nenorocire, mai ales că 84% sunt bani puși în investiții; 2025-2026 e cea mai mare provocare în ceea ce privește investițiile pentru România (VIDEO)
22:12 - „E un mediu plăcut, în care vii cu drag”. În ce afacere a investit Ionuț 10.000 de euro
22:01 - Câți bani a plătit o turistă la o cafenea din Paris. Reacția internauților
21:51 - Marcel Ciolacu, de părere că informațiile privind miniterenul de golf de la vila de protocol din Neptun a Președintelui trebuie descretizate: „Vorbim de bani publici și este normal să știm cum s-au cheltuit” (VIDEO)
21:43 - Marcel Ciolacu a dezvăluit care este filmul său preferat, pe care îl recomandă și românilor: „Sunt de modă veche”
21:34 - 11 decese din cauza virusului Marburg în Rwanda. OMS avertizează că există risc de răspândire internațională / În Germania, două persoane aflate în izolare au fost testate negativ
21:31 - Ciocolata Dubai, produsă în România. Desertul care a devenit viral pe rețelele de socializare
21:19 - Despărțirea momentului. Mario Fresh și Alexia Eram și-au spus „adio”. Dezvăluiri despre separarea celor doi, în noua piesă a artistului
21:16 - Lucian Lungoci (PSD), despre Mircea Geoană: Pozează în povestea asta de independent și luptă împotriva partidelor politice, când el este, de fapt, produs politic (VIDEO)
21:14 - Boris Johnson a găsit un microfon ascuns în baie după o întâlnire cu Benjamin Netanyahu, susține fostul premier britanic în noua sa carte