Cum sunt aleși, de fapt, câștigătorii Eurovision / Mihai Trăistariu: „A fost mereu un concurs politic”

Cum sunt aleși, de fapt, câștigătorii Eurovision / Mihai Trăistariu: „A fost mereu un concurs politic”
Sursa foto: Captură YouTube

Mihai Trăistariu a reprezentat, în trecut, România la Eurovision. El a fost și jurat al competiției naționale și a vorbit despre modul de jurizare și despre interesele politice din spatele concursului.

Trăistariu a recunoscut că pe când făcea parte din juriu îi era indicat cui să ofere note mari prin intermediul unor apeluri telefonice.

Acum 17 ani, Mihai Trăistariu a reprezentat România la Eurovision, la Atena, cu piesa „Tornero”, clasându-se pe locul patru.

Mihai Trăistariu este dezamăgit de competiția muzicală internațională

Prestațiile din ultimii ani l-au dezamăgit pe fostul concurent și jurat Eurovision, susținând că această competiție s-a „ciudățit”. El a afirmat că publicul „votează ciudat”, iar juriul este corupt.

„Preferații mei la Eurovision nu au câștigat niciodată. Îmi pun notele mele, câțiva ani am și votat. Dar nu nimeresc câștigătorul. Mi-a plăcut Loreen, cu Euphoria. Mi-a plăcut cântecul acesta, l-am și înregistrat în studio, dar în rest nu nimeream câștigătorul. Alegeam pe unul și câștiga altul. Dar nu știu ce ecuații necunoscute sunt la Eurovision. Competiția s-a ciudățit. A fost mereu un concurs politic. Au băgat și public, și juriu crezând că o să fie mai bine, dar și publicul votează ciudat, juriile sunt și ele corupte…”, a spus Mihai Trăstariu pentru Viva.ro.

Fostul jurat Eurovision a recunoscut că atunci când trebuia să voteze concurenții primea telefoane pentru a da note mari unor anumiți favoriți.

„Am fost și eu în juriu și am primit telefoane: „Te rog dă-i și lui cutare și uite așa”. Dacă am primit eu înseamnă că au primit și alții. Mai bine nu, fără juriu. Nu sunt pentru juriu la Eurovision, mai bine să voteze doar publicul. Dar, e clar, albanezul care stă în România va vota Albania și tot așa. Asta înseamnă politic. Noi votăm Moldova, Moldova ne dă nouă. Cipru dă 12 Greciei și invers, dar 10 puncte le dau cuiva favorit. Pe undeva se va ajunge la un clasament mai corect cu publicul”, a mai spus el.

Marea finală a Eurovision Song Contest 2023 va avea loc pe Liverpool Arena de lângă râul Mersey sâmbătă, 13 mai, iar semifinalele vor avea loc marți, 9 mai și joi, 11 mai. Pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00, se poate urmări show-ul.

În 2023, Liverpool va găzdui competiția Eurovision, iar România va fi reprezentată de Theodor Andrei cu piesa sa „DGT (Off and on),” pe care a compus-o.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`