Marcel Ciolacu: Nu pot pleca la un drum, ca premier, cu problema pensiilor speciale nerezolvată. Ori trece legea, ori plec eu acasă

Marcel Ciolacu: Nu pot pleca la un drum, ca premier, cu problema pensiilor speciale nerezolvată. Ori trece legea, ori plec eu acasă
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că și-ar dori ca legea privind pensiile speciale să treacă prin Parlament. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, își menține poziția că Executivul îşi va asuma răspunderea. „Nu voi accepta eu, Marcel Ciolacu, ca românii să piardă niciun euro (din PNRR) din cauza pensiilor speciale”, a mai precizat acesta.

Ciolacu insistă că vrea adoptarea legii privind pensiile speciale

„Am avut o discuţie cu domnul Budăi (ministrul PSD al Muncii), ne-am mai uitat o dată pe legea cu pensiile speciale, am mai analizat anumite amendamente, i-am cerut ca săptămâna viitoare să fie la Bruxelles, să vină cu ultimele lămuriri, fiindcă neapărat mi-aş dori ca legea să treacă prin Parlament, dacă nu, îmi menţin ceea ce am declarat, vom merge cu legea cu pensiile speciale prin asumarea răspunderii.

Nu voi accepta eu, Marcel Ciolacu, ca românii să piardă niciun euro din cauza pensiilor speciale. Dacă avem toate elementele, astfel încât să ne încadrăm, părerea mea e că va fi atacată la CCR, este o anumită procedură şi avem timpul să o închidem până la vacanţa parlamentară”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV, potrivit News.ro.

El a spus apoi că pensiile speciale au „învrăjbit societatea” și că, din cauza lor, „s-a creat un sentiment de ură şi trebuie să îl îndreptăm”.

„Consider că nu pot pleca la un drum ca şi prim-ministru cu această problemă nerezolvată. De aceea am spus, vin, îmi asum răspunderea şi închid acest subiect odată pentru totdeuna. Ori trece legea, ori plec eu acasă”, a mai spus liderul PSD.

Ciolacu: Ori trece legea, ori plec eu

Amintim că, săptămâna trecută, președintele PSD a spus că va angaja răspunderea Guvernului pe proiectul privind pensiile speciale dacă acesta nu va fi adoptat până la momentul în care va deveni el prim-ministru.

„Eu nu o să renunț până nu vom trece legea cu pensiile speciale. Dacă ea va trece cât timp sunt președinte la Cameră, nu e nicio problemă și avem deja feedback-ul de la Comisie pe lege că îndeplinește jalonul prins în PNRR. Dacă nu, și avem neîndeplinit acest jalon, și voi fi primul-ministru al României, voi veni cu lege de asumare a răspunderii în fața Parlamentului astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă. Cred că am fost cât se poate de clar”, a afirmat Marcel Ciolacu la vremea respectivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie