Prigojin confirmă succesul unui atac lansat de ucraineni în apropiere de Bahmut și acuză din nou soldații ruși că au fugit din fața inamicului

Prigojin confirmă succesul unui atac lansat de ucraineni în apropiere de Bahmut și acuză din nou soldații ruși că au fugit din fața inamicului
Sursa Foto: Captura video

Evgheni Prigojin confirmă succesul unui atac lansat de militarii ucraineni în apropiere de Bahmut și acuză o unitate a armatei ruse că și-a abandonat pozițiile, lăsând descoperit „un front de aproape 2 km lățime și 500 m adâncime”.

Combatanții Wagner, spulberați în Bahmut

Armata ucraineană a provocat miercuri „pierderi uriașe” forțelor ruse într-un contraatac reușit în apropierea orașului Bahmut din est, potrivit oficialilor ucraineni, scrie CNN.

Vorbind într-un videoclip distribuit pe Telegram, Andriy Biletsky, șeful Brigăzii a 3-a de asalt a Ucrainei, a declarat că „unitățile Brigăzii 72 a Federației Ruse au fost învinse”.

„Companiile 6 și 8 ale diviziei” au fost „complet distruse” împreună cu un număr semnificativ de vehicule blindate de luptă, a adăugat el.

Biletsky a spus că au fost luați „un număr semnificativ de prizonieri” și „unitatea a 3-a de asalt a lui Wagner a suferit și pierderi grele”, referindu-se la compania militară privată rusă – sau grupul de mercenari – care joacă un rol major în luptele din jurul lui Bakhmut. .

Acțiunea ofensivă a „eliberat complet” o zonă de 3 kilometri (1,9 mile) lățime și 2,6 kilometri (1,6 mile) adâncime de forțele ruse, a spus el. Nu a fost dată o locație exactă.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Ucrainene, Serhii Cherevatyi, a adăugat că bătălia „încă este în desfășurare”, dar că „inamicul suferă pierderi uriașe în acest  moment.

El a mai remarcat că „nu lipsesc obuzele, ci lipsesc oameni”. Purtătorul de cuvânt a spus că au avut loc 524 de atacuri asupra pozițiilor ucrainene din jurul Bakhmut. Rusia a suferit pierderi grele în lupta lor de luni de zile pentru oraș, dar nu a reușit încă să-l cucerească.

„Dacă [Wagner] nu primește mai mult personal sau își schimbă tactica, în viitorul apropiat, PMC Wagner nu va mai exista în acest domeniu”, a adăugat Cherevatyi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`